Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Kolumni: Totuus odottaa yhä ker­to­jaan­sa

Tilaajille

Eli­jär­ven rikaste re­kois­ta rai­teil­le - Ou­to­kum­pu tutkii mah­dol­li­suut­ta palata ju­na­kul­je­tuk­siin ja saada mal­mi­re­kat pois teiltä. Säh­köis­tys nosti te­rä­syh­tiön kiin­nos­tus­ta.

Outokumpu tutkii mahdollisuutta palata junakuljetuksiin ja saada malmirekat pois teiltä. Sähköistys nosti teräsyhtiön kiinnostusta.

Pari kertaa tunnissa vuorokauden ympäri kulkee täydessä malmilastissa oleva täysperävaunurekka Elijärveltä Kemin kaivokselta Tornion tehtaalle Röyttään. Käytännössä moottoritiellä voi matkalla bongata monta sinista Toivosen rekkaa, sillä pari kertaa tunnissa on keskimääräinen tahti. Noin 60 rekkalastia päivittäin kulkee Elijärven ja Röyttän väliä.

Elijärveltä Röyttään on myös junarata, joka on vuosien kuluessa jäänyt käyttämättä. Reilu 15 vuotta takaperin junakuljetukset hävisivät kilpailutuksen, eikä niihin ole sen koomin palattu.

Outokummulla on voimassa oleva kuljetussopimus. Uutta sopimusta valmistellessa selvitellään myös uusia kuljetuskuvioita ja yhtenä vaihtoehtona on nostettu esille myös paluu raidekuljetuksiin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.