Poliisitehtävät: Nelikko yritti anastaa jou­lu­kuu­sen Ro­va­nie­men kes­kus­tas­ta, si­vul­li­sen huuto esti yri­tyk­sen

Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 4. päivän luukku tästä

Kuvatarina: Lapset har­ras­ta­vat enemmän lii­kun­taa kuin ai­kui­set – ky­syim­me heiltä, mitä neuvoja ai­kui­sil­le olisi

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ei unoh­de­ta pus­ka­teat­te­rei­ta

Olemme kerhojen, seurojen ja kesäteattereiden maa. Se tuntuu kummalliselta, kun ajattelee ilmastoamme. Nykyään asutuskeskusten kesäteatterilavat on katettu. Ennen oli tyytyminen on siihen, mitä ilmasta kulloinkin tulee.

Varakkaiden kesäteattereiden ohjaajat ovat ammattilaisia ja osa esiintyjistä valovoimaisia, tunnettuja näyttelijöitä. Muiden on tyytyminen oman seudun amatööreihin. Tällaisia teattereita kutsutaan puskateattereiksi. Amatööri-sana pohjautuu amore-sanaan eli amatööri on henkilö, joka rakastaa harrastustaan. Ei mikään halventava sana.

On jotenkin ristiriitaista, että rakastamme karaokea ja teatteria, vaikka pohjimmiltamme taidamme olla introvertteja. Olisikohan niin, että  meistä on vapauttavaa ujuttautua toisen nahkoihin sekä näyttämöllä että katsomossa?

Amatööriesityksiä on ollut meillä iät ja ajat paljon ennen television tuloa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.