Arvio: Unoh­tu­ma­ton sa­tu­met­sän val­loi­tus — Lapin yli­op­pi­las­teat­te­rin suur­mu­si­kaa­li on voi­man­näyt­tö, josta pu­hu­taan pitkään

Vaalipaneeli: "Mie­le­no­soit­ta­jien toi­min­ta kääntyy itseään vas­taan" – met­sä­ai­hei­nen vaa­li­pa­nee­li tuo­mit­si hak­kui­den es­tä­mi­sen Aa­lis­tun­tu­rin alueel­la

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Edessä on suo­ma­lai­sen mar­ja­hul­luu­den to­si­tes­ti

Hilla alkaa olla valmista poimittavaksi ainakin Lapin eteläosissa. Lämmin sää kypsyttää marjat keruukuntoon nopeasti myös pohjoisempana. Sato vaikuttaa erinomaiselta, eikä esteitä sen keräämiselle talteen ole näköpiirissä tällä kertaa edes vieraspoimijoiden uhkaavien hahmojen muodossa. On aika suunnata suolle.

Suomen metsät ja jängät suovat normaalikesänä noin 500 miljoonan kilon luonnonmarjasadon. Hyvänä marjakesänä määrä on vieläkin suurempi. Asiantuntijat ovat arvioineet, että vain 3–10 prosenttia sadosta kerätään talteen – kotitalouksien pakastimiin, torikojuihin, suoramyyntiin ja marjateollisuuden tarpeisiin. Keräämättä jäävän marjasadon rahallinen arvo lasketaan sadoissa miljoonissa euroissa, vaikka loppusaldosta vähennettäisiinkin marjat, jotka ovat tiettömän taipaleen takana eli liian kaukana kerättäviksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.