Heikot jäät: Sulan reu­nal­le jätetty pulkka ai­heut­ti mit­ta­van pe­las­tus­ope­raa­tion Ro­va­nie­mel­lä – "Jos huomaat jäällä liik­ku­via tu­ris­te­ja, saa huutaa"

Huutokaupat: Met­sä­hal­li­tus myy huu­to­kau­pal­la au­tio­tu­van Kevon luon­non­puis­tos­ta – "myy­dään vaikka muu­ta­mal­la kym­pil­lä"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Ben­sa­lit­ran hinta uhkaa kohta ylittää kahden euron maa­gi­sen rajan –lap­pi­lai­nen maksaa liik­ku­mi­ses­ta muita suo­ma­lai­sia sel­väs­ti enemmän

Suomen ennätyksiä saatetaan kohta rikkoa muuallakin kuin olympialaisissa.

Bensalitran hinnan maagisena rajana on pidetty kahta euroa ja kuluneella viikolla Lapissa päästiin jo hyvin lähelle tätä rajaa. Kaamasessa Inarissa 95E10-laadusta joutui pulittamaan kuluneella viikolla 1,95 euroa litralta. Kahden euron haamuraja oli enää viiden sentin päässä.

Samanlaisiin lukemiin ei muualla maassa vielä päästy, eroa seuraavaksi kalleimpaan oli 15 senttiä. Polttoaineen hinta on kuitenkin kavunnut vakaasti ja varmasti ylöspäin jo pitkään. Vuosi sitten  "ysivitosen" keskihinta oli 1,45 ja nyt 1,7.

Alle 1,60 eurolla pääsi viime tiistaina tankkaamaan vain pääkaupunkiseudun bensa-asemilla sekä yhdellä asemalla Kemissä.

Polttoaineiden hinnan nousuun vaikuttavat monet tekijät.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.