kolumni: Eikö ka­las­tus­la­ki olekaan kai­kil­le sama? Kysymys on nyt ajan­koh­tai­sem­pi kuin koskaan

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 6: Kuk­ko­lan­kos­ki näyt­tää, mitä elävä jo­ki­kult­tuu­ri voi ih­mi­sel­le merkitä – Heik­ki­län tai­tei­li­ja­vel­jek­set ker­to­vat elä­mäs­tä Väy­län­var­rel­la

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Avoi­muus ei kes­kus­tal­le kelpaa

Aarne Jänkälä (kesk.) arvostelee (LK 2.2.) rajusti kokoomuksen valtuustoryhmän (LK 28.1.) esille tuomaa huolta epäkohdista Rovaniemen poliittisessa päätöksenteossa. Hän nimittelee nälvimiseksi asiallista kirjoitusta, jossa lähinnä todetaan medioissa esitettyjä epäkohtia kaupunginhallituksen tavasta toimia kaupungin sijoitustoiminnassa, nimitysprosesseissa ja kylien kehittämissäätiön epäselvyyksistä. Huolen kantaminen kaupungin kehityksen pysähtymisestä ja virkanimitysten politisoimisesta ei ole nälvintää, vaan vastuullista asioiden hoitamista.

Jänkälä ja keskusta ovat jo niin pitkällä visiossaan irrottaa Rovaniemen kylien kehittämissäätiö kaupunkikonsernista, että Jänkälä unohti tämän teknisen toteutuksen olevan vielä tekemättä. Väite siitä, ettei keskustalla puolueena olisi roolia säätiön asioiden selvittämisessä, on poliitikonkin väitteenä vähintäänkin arveluttava.