Porocup: Luonto näytti voi­man­sa – kisa jou­dut­tiin kes­keyt­tä­mään

kolumni: Kuka sinä olet sil­loin, kun kukaan ei ole kat­so­mas­sa?

pääkirjoitus: Esi­mer­kil­lä on voimaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

"Au­to­mai­nos häi­rit­see ja syö ym­pä­ris­töään" – lu­mi­ra­ken­ta­mi­sen ja -tai­teen asian­tun­ti­ja Timo Jokela arvioi Lapin Kan­sal­le Ro­va­nie­men kiis­tel­lyn lu­mi­teok­sen

Ei yhtään hullumpi kokonaisuus, mutta paikka vain on kyseenalainen tuotemainokselle.

Näin sanoo Lapin yliopiston kuvataidekasvatuksen professori, taiteilija Timo Jokela Rovaniemen Aalto-keskukseen rakennetusta lumiteoksesta, joka on puhuttanut rovaniemeläisiä viime viikkoina. Snow Space -nimisen teoksen on rakennuttanut sähköautovalmistaja Polestar, joka käyttää sitä tuotteidensa markkinointiin.

Lapin Kansa pyysi Jokelaa arvioimaan teosta, koska hän on työskennellyt lumen kanssa vuosikymmeniä. Jokela on ollut kehittämässä lumirakentamista 1990-luvulta saakka ja käyttänyt lunta ja jäätä ympäristö- ja yhteisötaideteostensa materiaalina.

Snow Space -teos on herättänyt keskustelua muun muassa sen takia, että teoksen alle jää osa Kain Tapperin Vuorten synty -teoksesta.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi