Pääkirjoitus: Mo­ni­puo­li­nen elin­kei­no­ra­ken­ne on paras turva ja tae Lapin kas­vul­le ja ke­hi­tyk­sel­le

Kalastus: Lo­hi­ke­sä Tor­nion­joel­la on alkanut – oletko saanut von­ka­leen, lähetä meille kuva

Ylioppilaat: Katso tästä Lapin lu­kioi­den val­ko­la­kin saajat

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Aseeton Ah­ve­nan­maa al­tis­taa itsensä Venäjän suun­ni­tel­mil­le – Konf­lik­tin syt­tyes­sä ­Suo­men armeija jou­tui­si an­ta­maan ta­soi­tus­ta hyök­kää­jäl­le

Kiistanalainen kysymys aseista riisutusta Ahvenanmaasta on noussut jälleen pinnalle, kun Venäjä osoittaa arvaamattomuuttaan ja Suomi pohtii liittymistä Natoon. Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen (kesk.) avasi pelin esittäessään, että Ahvenanmaan puolustukselle olisi eduksi, jos Ahvenanmaalla olisi pysyvästi suomalaisia sotavoimia. Suomen velvollisuus on puolustaa Ahvenanmaata.

Ahvenanmaan keskustapuolueen puheenjohtaja Veronica Törnroos herätti äläkän arvellessaan maanantaina Helsingissä, että Suomen velvollisuus olisi lähettää joukkoja Ahvenanmaalle, jos sinne hyökätään – mutta sitä ei voi eikä pidä tehdä ennakkoon.

Puolustuspidäkkeen vahvistamiseksi puolustus tulisi rakentaa jo ennen kuin hyökkäys tapahtuu.

Samassa keskustapuolueiden tiedotustilaisuudessa Ruotsin keskustan puheenjohtaja Annie Lööf ei halunnut ottaa Ahvenanmaan kysymykseen minkäänlaista kantaa.

Uusimman Ahvenanmaa-keskustelun avasi eduskunnan puhemies Matti Vanhanen (kesk.) sunnuntaina Etelä-Suomen Sanomissa. Hänestä Ahvenanmaan puolustukselle olisi eduksi, jos saarella olisi pysyvästi suomalaisia sotavoimia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.