Päivittyvä lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le Lapissa

Koronaseuranta: Ro­va­nie­men mar­jan­poi­mi­jois­ta 40:llä ko­ro­na­tar­tun­ta, Lapin sai­raan­hoi­to­pii­ris­sä 39 uutta tar­tun­taa, Län­si-Poh­jas­sa yh­dek­sän

Mielipidekirjoitus

Ar­vos­te­lu: Pi­ka­oi­keut­ta juuri sinulle – Better Call Saul kertoo "hie­man" sut­kis­ta la­ki­mie­hes­tä

-
Kuva: Kevät Sieppi
Televisiosarja
Vince Gilligan, Peter Gloud: Better Call Saul
Sony, 2015–

5/5

Better Call Saul on Bob Odenkirkin tähdittämä mustalla huumorilla höystetty draamasarja. Sarja kertoo jo Breaking Bad -nimisestä sarjasta tutuksi tulleesta, hieman sutkista lakimiehestä, Saul Goodmanista. Hänen tarinansa rinnalla kerrotaan myös USA:n ja Meksikon huumekartelleista ja niiden välisistä sodista, joihin Goodman joutuu ikään kuin vahingossa mukaan.

Ainoa päähenkilöä pinnalla pitelevä voima on hänen naisystävä Kim Wexler (Rhea Seehorn), joka toimii myös asianajajana.

Saul Goodman, oikealta nimeltään James “Jimmy” McGill, on pientä lakitoimistoa pyörittävä asianajaja. Asiakkaita ei meinaa löytyä, koska bisnestä dominoi muutama isompi lakitoimisto. Goodman innostui asianajajan työstä alunperin isoveljensä Charles McGillin (Michael McKean) ansiosta, joka kovalla työllä onnistui rakentamaan yhden osavaltion suurimmista lakitoimistoista.

Samaan aikaan sairastunutta veljeään ja yritystään hoitava Goodman ajautuu hiljalleen rahapulassa hieman hämärien oikeusjuttujen pariin, ja rahankiilto silmissään hän ei halua palata rehelliselle polulle.

Kokonaisuudessaan sarja on vielä kesken. Ensimmäiset viisi kautta ovat ilmestyneet, ja itse vannoutuneena Breaking Badin fanina olen pitänyt sarjasta todella paljon. Toiminta, draama ja komedia ovat loistavassa harmoniassa keskenään.

Suosittelen ehdottomasti aloittamaan Breaking Badilla ennen Better Call Saul -sarjaa, jotta tuotannosta saisi mahdollisimman paljon irti.