Tähtijuttu: Pa­ja­las­sa laa­jen­ne­taan rau­ta­kai­vos­ta, ja asian­tun­ti­jaa huo­les­tut­ta­vat sen ym­pä­ris­tö­vai­ku­tuk­set Lapin ra­ja­jo­kiin

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Arjen tur­val­li­suu­des­sa eroja eri kun­nis­sa

Näkökulma

Arjen turvallisuuden tiekartta − aktivoiva osallisuus syrjäytymisen ehkäisyssä-hankkeessa analysoitiin turvallisuuden ja hyvinvoinnin tilastoja vuodesta 2000 lähtien tuoreimpaan saatavilla olevaan tilastovuoteen saakka. Tilastot tarjoavat kattavan tilannekuvan hyvinvoinnin ja turvallisuuden kehityssuunnista Lapissa.

Hankkeessa analysoidut tilastot poimittiin Sotkanet.fi-tilastotietokannasta. Tuloksena saatiin selville se, mihin asioihin pitäisi erityisesti kiinnittää huomiota lappilaisen arjen turvallisuuden tiekartan rakentamisessa.

Tilannekuva muodostuu muun muassa koulutustason, kuntalaisten toimeentulon, lastensuojelun, työttömyyden, yksinäisyyden ja sairastavuuden näkökulmista. Turvallisuuden tilastoissa ovat mukana esimerkiksi poliisin tietoon tulleet henkeen ja terveyteen kohdistuneet rikokset, omaisuus- ja liikennerikkomukset sekä päihteiden vaikutuksen alaisina tehdyt väkivaltarikokset ja alioikeuksissa tuomittujen määrä.

Tilannekuvaa täydentävät tilastot, jotka koskevat kaatumisiin ja putoamisiin liittyviin hoitojaksoihin sekä vammojen ja myrkytysten vuoksi sairaalaan joutuneiden määrään.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.