Ulkomaat: Boris Johnson eroaa kon­ser­va­tii­vi­puo­lueen joh­dos­ta, jatkaa pää­mi­nis­te­ri­nä syksyyn

Kulttuuri: Ro­va­nie­mi vah­vas­ti esillä Antti Tuiskun sta­dion­kei­koil­la syk­syl­lä

Kolumni: En muista, että olisin koskaan tun­te­nut tar­vet­ta suu­ko­tel­la tun­te­mat­to­man ihmisen kättä kadulla – en ku­vit­te­le, että miehet ovat ole­mas­sa vain minua varten

Tilaajille

Arjen rik­kou­tu­neet esineet muut­tu­vat ko­ris­teik­si ja lah­joik­si – Kier­rä­ty­si­deoi­ta-ryh­mä on jakanut toi­sil­leen vink­ke­jä kym­me­nen vuoden ajan

Katja Karjalainen perusti hetken mielijohteesta Facebook-ryhmän kierrätysideoille, koska valmista foorumia ei ollut.Kymmenessä vuodessa ryhmä on kasvanut yli 60 000 jäsenen yhteisöksi.

Katja Karjalaisen kädessä olevaa perinteellistä ritarilasia on käytetty aikoinaan ravintola Tornissa cocktail-lasina.
Katja Karjalaisen kädessä olevaa perinteellistä ritarilasia on käytetty aikoinaan ravintola Tornissa cocktail-lasina.
Kuva: Mauri Ratilainen

Ihmiset laittavat Facebookiin kuvia kierrätysvinkeistä ja -linkeistä, toiset kyselevät mitä tehdä joillakin ”turhaksi käyneillä tavaroilla” ja käyttäjät ideoivat, missä niitä voisi seuraavaksi hyödyntää. Näin esitteli Katja Karjalainen juuri perustamaansa Kierrätysideoita-ryhmää loppuvuodesta 2012.

– Ryhmään liittyi parissa kuukaudessa lähes neljä tuhatta jäsentä ja olin täysin yllättynyt suosiosta, mutta sehän kertoo vain siitä, että oli paljon kaltaisiani, jotka kaipasivat ideoita ja neuvoja.