Tähtijuttu: Saa­ri­se­län uuden pol­ku­juok­su­ta­pah­tu­man rei­til­lä piti muistaa sulkea po­ro­ai­ta ja odottaa ka­ve­rei­ta

Kuvakertomus: Ensin soi huu­li­harp­pu, ja sitten varsat as­te­li­vat raadin eteen

Arctic Wee­ken­din päi­vä­oh­jel­ma siirtyy Ou­nas­vaa­ral­le – hiih­to­kes­kus avaa oman kau­ten­sa ta­pah­tu­man yh­tey­des­sä

Arctic Weekendin suorituspaikat on aikaisemmin rakennettu kulttuuritalo Korundin pihalle. Kuva on vuoden 2019 tapahtumasta.
Arctic Weekendin suorituspaikat on aikaisemmin rakennettu kulttuuritalo Korundin pihalle. Kuva on vuoden 2019 tapahtumasta.
Kuva: Teemu Kuisma

Rovaniemellä järjestetään 19.–22. marraskuuta valtakunnallinen laskukauden avaustapahtuma Arctic Weekend, jonka osallistujilla on nyt mahdollisuus viettää myös aitoa alamäkielämää, kun tapahtuman päiväohjelma siirtyy kaupungin keskustasta Ounasvaaralle. Ounasvaaran hiihtokeskus avaa oman kautensa tapahtuman aloituspäivänä.

– Olemme olleet Arctic Weekendin yhteistyökumppani alusta asti ja toimittaneet esimerkiksi säilölunta aikaisempiin tapahtumiin sekä osallistuneet suorituspaikkojen rakentamiseen. On luonteva jatkumo, että Arctic Weekend siirtyy nyt meille, lumen äärelle, Ounasvaaran rinnetoimenjohtaja Juhani Roininen sanoo.

Viidettä kertaa järjestettävässä Arctic Weekend -tapahtumassa voi esimerkiksi testata välineuutuuksia, osallistua workshopeihin ja klinikoihin, seurata Lumilautaliiton kilpailuja sekä nauttia aidolla lumella laskemisesta.

– Päiväohjelman siirtäminen Ounasvaaralle antaa mahdollisuuksia Arctic Weekendin kehittämisen. On todella hienoa, että meille tärkeät workshopit ja klinikat voidaan toteuttaa lumella ja ympäristössä, jossa kävijät voivat kokeilla asioita, oppia uutta ja päästä laskufiiliksiin, Arctic Weekendin tuottaja Ville Puominen iloitsee.

Snowparkissa lasketaan koko kauden

Kauden alussa Ounasvaaralla voi laskea päärinteessä, lapsille ja aloittelijoille suunnatussa Rendi Parkissa sekä uudistetussa Snowparkissa. Snowpark on kesän aikana käynyt läpi laajamittaiset rakennustyöt, ja se on jatkossa käytössä koko kauden ajan.

Hyppyreiden maapohjan kasvattamisen ja streetin rinnepohjan muokkauksen ansiosta suorituspaikkojen ylläpitoon tarvitaan jatkossa aiempaa vähemmän lunta.

– Muutosten yhteydessä laajensimme lumetuslinjastoa, joten nyt voimme tarvittaessa tykittää lisälunta suoraan parkkiin myös kauden aikana. Parannukset mahdollistavat sen, että Snowpark on laskukunnossa läpi kauden, Juhani Roininen kertoo.

Ounasvaaran rinnehuollon resursseja on vahvistettu myös Park Managerilla, jonka vastuulla on Snowparkin suunnittelu ja suorituspaikkojen laadun varmistaminen.