Arctic Pride jär­jes­te­tään vä­li­vuo­den jälkeen maa­lis­kuus­sa – Teemana on ko­ro­na­tur­val­li­suus ja 30-vuo­tias Ro­va­nie­men Seta

Näin marssittiin Arctic Pridessa maaliskuussa 2017. Tänä vuonna perinteinen kulkue ei kuulu Arctic Priden ohjelmaan koronaturvallisuuden vuoksi.
Näin marssittiin Arctic Pridessa maaliskuussa 2017. Tänä vuonna perinteinen kulkue ei kuulu Arctic Priden ohjelmaan koronaturvallisuuden vuoksi.
Kuva: Anssi Jokiranta

Kulttuuritapahtuma Arctic Pridea juhlitaan jälleen 22.–28. maaliskuuta Rovaniemellä. Vuoden 2021 teemana on koronaturvallisuus ja 30-vuotiaan Rovaniemen Setan juhlistaminen.

Kahdeksatta kertaa järjestettävän Arctic Priden suojelijana on Rovaniemen kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio.

– Priden suojelijana haluan korostaa tasa-arvon merkitystä, olla mukana rakentamassa vieraanvaraista ja suvaitsevaa Rovaniemeä ja Lappia, joissa kaikki hyväksytään ja toivotetaan tervetulleiksi juuri sellaisena kuin ovat, sanoo kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio tapahtuman tiedotteessa.

Isoja massatapahtumia ei tällä kertaa Arctic Pridessa nähdä, vaan luvassa on monipuolista ohjelmaa ehtoollisesta kunnallisvaalipaneeliin ja näyttelyistä livestriimattuun konserttiin.

Tiedotteen mukaan tapahtuma rakennetaan vapaaehtoisvoimin, halusta rikastuttaa kaupungin kulttuurielämää ja nostaa esiin vuosittain LHBTQI-teemoja. Kirjainyhdistelmä on lyhenne  seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä.

Tapahtumaan kerätään varoja myös joukkorahoituksella. Arctic Priden mesenaatti-varainkeruukampanja käynnistyi maanantaina.

Arctic Pride 22.–28. maaliskuuta Rovaniemellä.