Presidenttivierailu: Sauli Nii­nis­tön ja ken­raa­li­ku­ver­nöö­rin vie­rai­lu voi ai­heut­taa lii­ken­ne­kat­kok­sia Ro­va­nie­mel­lä

Penkkarit tänään: Abit juh­li­vat re­kois­saan useam­man poik­keus­vuo­den jälkeen

Kolumni: Taivas ei ole pu­toa­mas­sa nis­kaam­me

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Ant­ti-Jus­si ja Jenni Toi­vo­nen aloit­ti­vat Ro­va­nie­men K-Rau­dan kaup­piai­na

Jenni ja Antti-Jussi Toivonen ovat ottaneet yrittäjävastuun Rovaniemen K-raudasta.
Jenni ja Antti-Jussi Toivonen ovat ottaneet yrittäjävastuun Rovaniemen K-raudasta.
Kuva: K-ryhmä

Rovaniemen K-Rauta sai marraskuun alussa uudet kauppiaat, kun Antti-Jussi Toivonen ja Jenni Toivonen ottivat yrittäjävastuun myymälästä. K-Rauta Rovaniemi työllistää noin 30 henkilöä.

Rovaniemelle Toivosen kauppiaspariskunta siirtyy Kempeleestä ja Kalajoelta, jossa he ovat työskennelleet K-Rauta Ojan Raudassa. Antti-Jussi Toivonen on viimeksi toiminut myymäläjohtajana. Yrittäjyyteen on hyvät lähtökohdat, koska molemmilla on pitkä kokemus rautakaupasta.

– Ensikosketuksen rautakauppaan sain 17-vuotiaana Oulussa Välivainion K-Raudassa, johon menin työharjoitteluun. Se sujui niin hyvin, että sain myös kesätyön samasta paikasta, Antti-Jussi Toivonen kertoo taustastaan K-ryhmän tiedotteessa.

Kesätöitä seurasi vakituinen työ Rautia Kempeleessä, jossa kokemusta karttui eri tehtävissä kymmenen vuoden ajan. Matka jatkui Rautia Leville myymäläpäälliköksi ja edelleen Lakkapään palvelukseen, josta hän siirtyi Ojan Rautaan.

Jenni Toivonen on koulutukseltaan lähihoitaja, mutta hänelläkin on jo kahdeksan vuoden kokemus erilaisista rautakaupan tehtävistä.

Kauppiaspariskunnan tavoitteena on myymälä, joka on kuluttaja-asiakkaille inspiroiva ja jossa asiointi on sujuvaa.  Yritysasiakkaille he lupaavat kasvattaa ja laajentaa valikoimia.

– Aloitamme myymälän uudelleenjärjestelyn ja valikoiman tarkastelun. Otamme mielellämme vastaan asiakkaiden toiveita, minkälaisia tuotteita ja palveluita he haluaisivat myymälästämme saada, kauppiaat sanovat.

Toivosten perheeseen kuuluu kolme poikaa, joiden jääkiekkoharrastuksen parissa perheen vapaa-aika tällä hetkellä kuluu. Kun vapaata on enemmän, se vietetään mieluusti mökillä Uudessakaupungissa. Yhteisiä harrastuksia ovat myös pitkät kävelylenkit, ulkoilu ja kuntosali.