Onnettomuudet: Rat­ti­juop­po ajoi stop-mer­kin takaa auton eteen Tor­nios­sa

Lapin Kansan kalakilpailu: Suuria ahvenia ja hurjia har­juk­sia

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ano­nyy­mit viestit sa­tut­ta­vat

Oletteko nähneet netissä, kun joku anonyyminä esiintyvä käskee toista tappamaan itsensä? Oletteko törmänneet kommentteihin, joissa normaalia teiniä, joka vain tylsistyneenä pyytää kavereitaan lähettämään anonyymejä viestejä, haukutaan kauheilla sanoilla?

Olen varma, että kaikki netissä viihtyvät ovat törmänneet tällaisiin tapauksiin. Ehkä niillä, jotka lähettävät kamalia sanoja toisille, on vain ollut huono päivä. Ehkä he vain haluavat purkaa vihansa johonkin, jota eivät edes tunne. Sehän on todella helppoa. Painaa vain linkistä, kirjoittaa viesti ja klikata lähetä. Kukaan ei tule ikinä tietämään, kuka sen lähetti.

Katuuko henkilö ikinä tekoaan? Miettiikö edes, minkälainen olo viestistä tulee vastaanottajalle? Tuskin. Hän vain jatkaa elämäänsä jäämättä pohtimaan tekonsa seurauksia. Se, mikä minua kammottaa eniten, on, ettei hän ole ainoa kaltaisensa. Hänenlaisiaan on netissä satoja, tuhansia tai jopa miljoonia.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi