Kuusi mil­joo­naa mur­hat­tua vel­voit­taa si­nut­kin kat­so­maan pa­huut­ta silmiin

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Tilaajille

Anna ja Reino Rinteen rak­kaus­ta­ri­na alkoi so­ta-ajan leh­ti-il­moi­tuk­ses­ta – Sata vuotta täyt­tä­vän Annan muistot ovat täynnä poh­jois­ten sa­no­ma­leh­tien his­to­riaa

Kaleva ja sota-ajan kirjeenvaihto yhdistivät Anna ja Reino Rinteen. Koillissanomien perustaminen vuonna 1950 ja Rinteen kirjakauppa vuodesta 1959 antoivat elämäntyön Anna Rinteelle.

Sata vuotta täyttävä Anna Rinne pitää pitkän iän salaisuutena pienenä tyttönä alkanutta työntekoa. Viimeisen kymmenen vuoden ajan siinä on auttanut myös sydämentahdistin.

Ennen vaikean muistisairauden syntymistä ja vielä nytkin kirkkaimpina päivinä Koillis-Sanomat-lehden myötä lempinimen "Koikkarin äiti" saanut Anna Rinne muistelee monivaiheisen elämänsä kulkua. Alla on kuvia pitkän elämän varrelta. Voit selata niitä näpäyttämällä yläreunan kuvakkeita.

Sata vuotta tulee täyteen tiistaina

Anna syntyi Haapajärvellä Lyydia ja Erkki Mustanojan perheen yhdeksäntenä lapsena 20.4.1921. Silloin nelivuotiaan Suomen presidenttinä oli K.J. Ståhlberg, ja Anna Rinne onkin elänyt kaikkien Suomen presidenttien aikana.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.