Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Ana­lyy­si: Edus­kun­ta etenee lähes yhtä jalkaa Naton ovelle – Jopa vastaan han­goit­te­le­van va­sem­mis­to­lii­ton ri­veis­tä löytyy pari Natolle myön­teis­tä ka­pi­nal­lis­ta

Kansanedustajat näyttävät poikkeuksellista yksimielisyyttä asiassa, joka on jakanut puolueita vuosikymmeniä. Sdp muodostaa Nato-kantansa juuri ennen kuin Venäjä juhlii puna-armeijan voiton päivää Moskovassa. Oppositiopuolue kokoomus toivoo Nato-käsittelyn tulevan eduskunnassa valmiiksi jo toukokuun alussa.

Näin pirullista lahjaa Vladimir Putin tuskin toivoi saavansa, kun hän 9. toukokuuta johtaa puna-armeijan voitonpäivän suurparaatia Punaisella torilla Moskovassa. Suomen pääministeripuolue ratkaisee myönteisen Nato-kantansa juuri ennen itänaapurin sotahehkutuksen hetkeä.

Sdp:n puoluevaltuusto ja eduskuntaryhmä päättävät puolueen Nato-kannasta toukokuun alussa. Muutenkin Suomi näyttää marssivan nyt harvinaisen yhtä jalkaa Natoon.

Hallituksen pääpuolueiden sdp:n ja keskustan näkemykset tulivat selviksi eduskunnan lähetekeskustelussa keskiviikkona.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.