Porocup: Luonto näytti voi­man­sa – kisa jou­dut­tiin kes­keyt­tä­mään

Kuvagalleria: Pidetyn kiek­ko­ero­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Alueel­li­sil­le ve­ro­hel­po­tuk­sil­le muun muassa Lapissa ei ole oi­keu­del­lis­ta estettä – Annika Saa­rik­ko teetti sel­vi­tyk­sen ja kan­nat­taa ko­kei­lun aloit­ta­mis­ta

Alueellisten verokannustimien käyttöön ottaminen Suomessa olisi oikeudellisesti mahdollista, katsovat valtiovarainministeri Annika Saarikon (kesk.) nimeämät selvityshenkilöt.

Kauppatieteiden tohtori Markus Lahtisen ja kauppatieteiden tohtori Tomi Viitalan laatiman selvityksen tavoitteena oli arvioida Suomen mahdollisuuksia ottaa käyttöön alueellisia verokannustimia rakenteellisista ongelmista kärsivillä alueilla.

Verokannustimilla voitaisiin parantaa yritysten kilpailukykyä sekä edistää investointeja ja osaavan työvoiman saatavuutta erityistalousalueilla.

Selvityksen mukaan verohuojennukset voisivat koskea lähinnä yhteisöveroa. Yritykset, jotka investoivat tai toimivat erityistalousalueella, voitaisiin määräaikaisesti vapauttaa yhteisöverosta joko kokonaan tai osittain.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi