kolumni: Han­ka­lat ajat vaa­ti­vat jät­ti­mäi­siä uh­rauk­sia, mutta ei koskaan kau­pun­geis­sa

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Tilaajille

Alli Korva eli nuo­ruut­taan sil­loin, kun Suomi va­rau­tui sotaan – nyt hänen ve­te­raa­ni­pe­rin­tön­sä kallein osa löytyy runosta

Kansallista veteraanipäivää juhlitaan perinteen siirtämisen merkeissä. Jutun lopussa on Kemin, Rovaniemen ja Kemijärven veteraanijuhlien ohjelma.

Keskiviikkona vietettävä kansallinen veteraanipäivä antaa mahdollisuuden osallistua veteraaniperinnön siirtämiseen uusille sukupolville. Työssä tarvitaan niin perinnön antajia, välittäjiä kuin vastaanottajiakin.

Kaikissa Lapin kunnissa ei enää järjestetä veteraanipäivän juhlia, mutta pienimuotoisempia tapahtumia on eri puolilla Lappia.

Esimerkiksi Torniossa tehdään kunniakäynti sankarihaudoille ja Pellossa on sävelhartaus kirkossa. Kilpisjärvellä Ilmavoimat lentää ylilennon, mikäli sää on suotuisa. Juhlatilaisuuksia pidetään ainakin Kemissä, Kemijärvellä ja Rovaniemellä.

Poiminta

Veteraanit

Lapissa oli vuoden 2021 lopussa 629 veteraanitunnuksen omaavaa henkilöä.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi