Heikot jäät: Sulan reu­nal­le jätetty pulkka ai­heut­ti mit­ta­van pe­las­tus­ope­raa­tion Ro­va­nie­mel­lä – "Jos huomaat jäällä liik­ku­via tu­ris­te­ja, saa huutaa"

Huutokaupat: Met­sä­hal­li­tus myy huu­to­kau­pal­la au­tio­tu­van Kevon luon­non­puis­tos­ta – "myy­dään vaikka muu­ta­mal­la kym­pil­lä"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Al­ku­vii­kol­le luvassa "oikein ta­sais­ta syys­sää­tä" – lop­pu­vii­kos­ta voisi tulla jopa räntää, mutta se on epä­to­den­nä­köis­tä

Lapissa alkava viikko lankeaa syliin yhdellä sanalla kuvailtuna syksyisenä. Forecan päivystävä meteorologi Anna Latvala on hieman monisanaisempi, vaikka sanoma säilyy.

– Oikein tasaisen syksyistä.

Maanantai on pilvinen lähes koko Lapissa. Heikko tai kohtalainen kaakkoistuuli hivelee hipiää. Sadealueiden tuliaisina saattaa tulla myös heiveröisiä sadealueita, mutta niistä tuskin on mihinkään.

Lämpötila pysyy enimmäkseen 5 ja 10 asteen välissä siten, että Perämeren rannikoilla on lämpimintä ja Kilpisjärvellä kylmintä.

Tiistai ei paljoa maanantaista eroa, mutta Latvala huomauttaa, että päivä saattaa olla yleiskuvaltaan hieman poutaisempi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.