Äänestys: Mikä on Sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma – äänestä ja osal­lis­tu ar­von­taan

Ala­luok­ka­lai­nen lapsi me­neh­tyi ou­lu­lai­ses­sa kou­lus­sa

Traaginen kuolemantapaus sattui Kalevan tietojen mukaan Hintan koulussa.
Traaginen kuolemantapaus sattui Kalevan tietojen mukaan Hintan koulussa.
Kuva: Pekka Peura

Oululaisen koulun sisätiloissa sattui keskiviikkona iltapäivällä lapsen kuolemantapaus. Lehtemme tietojen mukaan kyseessä oli Hintan koulu. Asiasta on oltu yhteydessä koulun oppilaiden vanhempiin.

Kyseessä oli alaluokkalainen lapsi. Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä vahvistaa kuolemantapauksen.

– Olemme aloittaneet heti kriisityön ja jatkamme sitä niin kauan kuin se on tarpeen. Todennäköisesti kriisityötä joudutaan tekemään pitkään tässä tapauksessa.

Penttilän mukaan muut koulun oppilaat eivät olleet vaarassa. Osa muista oppilaista näki kuitenkin menehtyneen lapsen.

Poliisi kertoo, että asiaan ei epäillä liittyvän rikosta. Kuolemaan johtaneita tapahtumia tutkitaan nimikkeellä kuolemansyyn tutkinta. Poliisi ei aio tiedottaa asiasta enempää.

Oulun kaupungin sosiaalijohtaja Arja Heikkinen kertoo, että kaupungin sosiaali- ja kriisipäivystys on aloittanut välittömästi traagisen tapahtuman jälkeen työskentelyn.

Akuutissa tilanteessa tuetaan perhettä ja kouluyhteisöä.

– Koulun rehtorin kanssa on sovittu jatkotoimenpiteistä, Heikkinen kertoo.

Mukana kriisiä hoitamassa ovat sivistys- ja kulttuuritoimi sekä oppilashuolto.

Sosiaali- ja kriisipäivystyksessä on koulutettua henkilöstöä, joka palvelee järkyttävissä tilanteissa. Nopeimmin yhteyttä voi ottaa ympäri vuorokauden päivystävään puhelinnumeroon 044 703 6235.

Kuolemantapauksesta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Päivitetty kauttaaltaan kello 16.49. Lisätty kello 16.53 tieto, mistä koulusta on kyse. Lisätty kello 17.13 poliisin kertoma tieto. Lisätty kello 17.43 kuva koulusta. Lisätty kello 17.49 sosiaalijohtajan haastattelu.