Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

jääkiekko: "O­li­vat­han nuo rajut lu­ke­mat" – Ro­va­nie­men Kiekko murs­ka­si Kiek­ko-Van­taan jouk­kuei­den toi­ses­sa koh­taa­mi­ses­sa

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Ala­kor­ka­lon koulun öl­jy­va­hin­gon puh­dis­tuk­ses­sa alkaa vii­mei­nen vaihe – öljyä on valunut poh­ja­ve­teen asti

Pilaantuneiden maa-alueiden puhdistustyöt jatkuvat Alakorkalon koululla Rovaniemellä. Rovaniemen tilapalvelukeskuksesta kerrotaan, että öljyn pilaamat viimeiset maa-ainekset kuljetetaan pois ja tilalle tuodaan puhtaat maat perjantaihin 27. elokuuta mennessä.

Puhdistustyötä on tehty kesän aikana, minkä vuoksi Niskanperänkujalla ja Niskanperäntiellä on ollut arkisin runsaasti raskasta liikennettä. Nyt käynnissä on viimeistelytyö, jossa kaivannon tiivistämisestä syntyy jonkin verran tärinää.

Työ tehdään pääosin päivisin, mutta tarpeen mukaan myös ilta-aikaan. Ulkopuolisten liikkuminen työmaa-alueella on kielletty.

Pohjaveden kuntoa seurataan pari vuotta

Viimeisenä työvaiheena työmaalla käynnistyy pohjaveden kunnostus, joka aloitetaan maanantaina 30.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.