kolumni: Tunnen itseni yk­si­näi­sek­si, ja sen myön­tä­mi­nen no­lot­taa

pääkirjoitus: Sopu hoi­ta­ja­liit­to­jen pitkän työ­kiis­taan tär­kein­tä, kiis­te­ly voit­ta­jis­ta ja hä­viä­jis­tä toiss­si­jais­ta

Aka­tee­mis­ta arkea: Mat­kai­lu­tut­ki­ja ra­kas­tui Lappiin – José-Car­los García-Ro­sell ar­vos­taa puh­das­ta ilmaa ja luon­non­lä­hei­syyt­tä

Akateemista arkea -juttusarjassa Lapin yliopistossa työskentelevät kertovat työstään ja arjestaan jatkamalla toimituksen antamia lauseenaloituksia. José-Carlos García-Rosellin työ matkailututkimuksen yliopistonlehtorina on erittäin monipuolista.
Akateemista arkea -juttusarjassa Lapin yliopistossa työskentelevät kertovat työstään ja arjestaan jatkamalla toimituksen antamia lauseenaloituksia. José-Carlos García-Rosellin työ matkailututkimuksen yliopistonlehtorina on erittäin monipuolista.
Kuva: Anssi Jokiranta

Aamulla… pyöräilin töihin ja nautiskelin talvimaisemista ja raikkaasta ilmasta.

Työpäivä alkoi… luennolla vastuullisesta matkailuliiketoiminnasta.

Suunnittelin… markkinoinnin toimenpiteitä englanninkieliselle Tourism, Culture and International Management (TourCIM) -maisteriohjelmalle. Suurin osa markkinoinnista tapahtuu nykypäivänä sosiaalisessa mediassa. Seuraava hakuaika on tammikuussa 2020!

Katsoin… sosiaalisen median tilit. Twitter ja Linkedin ovat tärkeitä työkaluja, joilla pystyn verkostoitumaan, saamaan itse ajankohtaista tietoa ja levittämään tietoa sekä tutkimuksien että hankkeiden tuloksista. Parhaillaan suunnittelen Instagramin käyttöä samaan tarkoitukseen.

Kirjoitin… tieteellistä artikkelia, joka käsittelee yhteiskuntavastuuta/vastuullisuutta suhteessa eläinten käyttöön matkailuliiketoiminnassa.  Kirjoitan artikkelia yhteistyössä Hanken Kauppakorkeakoulun professorin kanssa.

Nauroin… työkavereiden kanssa. Nauraminen on hyväksi terveydelle, vähentää stressiä ja auttaa jaksamista.

Luin… Business & Society -lehden erikoisnumeron artikkelin, jonka pääteema on yhteiskuntavastuu ja viestintä. Matkailualalla vastuullisuus on noussut tärkeäksi tekijäksi ja viestinnällä on tärkeä rooli. Läpinäkyvyys, avoimuus ja rehellisyys ovat vastuullisuuden viestinnän ytimessä.


"Rovaniemellä on hyvä asua ja kasvattaa lapsia. Entisenä suurkaupungin asukkaana arvostan pienen kaupungin elämää, puhdasta ilmaa ja luonnonläheisyyttä."

Tapasin… japanilaisen Hokkaidon yliopiston tutkijan kahvin merkeissä. Tällä viikolla meillä vierailee professori Islannista ja tammikuussa meillä on kansainvälisiä vieraita Espanjasta, Portugalista, Tšekistä ja Sloveniasta.

Koen palkitsevana… kun näen, miten meidän opiskelijoista tulee vastuullisen matkailun asiantuntijoita ja ammattilaisia. Koen suurta iloa, kun joku opiskelijoistamme valmistuu maisteriksi.

Parasta työssäni… on joustavat työajat, työn monipuolisuus, mahdollisuus vaikuttaa omaan tekemiseen ja huiput työkaverit.

Haastavinta työssäni… on työn määrä ja vaikeus erottaa työ- ja vapaa-aikaa, koska periaatteessa työtä voi tehdä milloin vain. Työhöni kuuluu opettamista, gradujen ja väitöskirjojen ohjausta, kansainvälisen maisterikoulutusohjelman hallintaa ja koordinointia, hallinnollisia tehtäviä, tutkimusta, hanketoimintaa, verkostoitumista elinkeinoelämän edustajien kanssa, rahoitushankintaa ja yhteiskunnallista vaikuttamista.

Kotona… on helppo olla onnellinen. Vapaa-aikani kuluukin enimmäkseen perheen kesken.

Rovaniemellä… on hyvä asua ja kasvattaa lapsia. Entisenä suurkaupungin asukkaana arvostan pienen kaupungin elämää, puhdasta ilmaa ja luonnonläheisyyttä.

Muistan… senkin hetken tarkalleen, kun vierailin Lapissa ensimmäistä kertaa helmikuussa 1997. Kovassa pakkasessa kelluin jäälohkareiden keskellä Perämerellä, tapasin joulupukin ja innostuin poroista. Rakastuin Lappiin!

Lapin yliopisto... on ratkaisevan tärkeä Rovaniemen ja koko Lapin alueen menestykselle. Sitä tarvitaan jo nyt, mutta tulevaisuudessa yhä enemmän!

Juttusarjassa Lapin yliopistossa työskentelevät kertovat työstään ja arjestaan jatkamalla toimituksen antamia lauseenaloituksia.

Kuka?

José-Carlos García-Rosell

44-vuotias matkailututkimuksen yliopistonlehtori.

Perheessä puoliso ja kolme lasta.

Harrastaa triathlonia, hiihtämistä, maastopyöräilyä ja sählyä.