Tähtijuttu: Kan­sal­lis­puis­to kas­vat­ti Sal­la­tun­tu­rin ve­to­voi­maa

Linnan juhlat: Saitko kutsun Linnan juh­liin? Il­mi­an­na itsesi tai tut­ta­va­si Lapin Kansan toi­mi­tuk­sel­le

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Mainos Black Friday -tarjouksena Lapin Kansa Digi 3 kk 1 kk hinnalla! Tilaa tästä.

Äi­ti­ka­mut-pod­cast: Työn­te­ki­jä­pe­reh­dy­tys ja kom­mu­ni­kaa­tio – asia­kas­tur­val­li­suut­ta ja kuul­luk­si tu­le­mis­ta

Äitikamut-podcastin tässä jaksossa Tuija Laine ja Pia Ylisuvanto pureutuvat perehdyttämisen merkitykseen. Kuinka voidaan tukea työntekijöitä säilyttämään erityisnuoren arjen rutiinit, kehorentouden ja hyvän elämän hyvän olon?

Luottamus erityisnuoren ja työntekijän välillä on erittäin tärkeää. Miten suhde rakennetaan? Perehdytystyön tulee äitikamujen mukaan olla riittävän pitkää. Hyvä keino on oppiminen kokeneemmalta työntekijältä.

Vakituinen, perehdytetty varahenkilöstö on asumisyksikön suuri apu silloin, kun vakituinen henkilöstö on poissa.

– Hoitohenkilökunta vaihtuu ja tulee poissaoloja muun muassa koronasta johtuen. Eetu-erityisen asumisyksikön palveluntuottajalla on useampi asumisyksikkö, minkä etuna käytössä on n. 15-hengen vakituinen perehdytetty varahenkilöstö, joka tulee auttamaan siihen yksikköön, jossa varahenkilöstön tarve on suurin, Ylisuvanto kertoo.

Yhteinen kieli erityisnuoren ja hoitohenkilökunnan välillä on välttämättömyys. Tilanteiden oikeanlainen ymmärtäminen vaatii äitikamujen mukaan työntekijältä nuoren tuntemista, oikeanlaista tulkintaa, ennakointia, yhteydenavaamista ja vuoropuhelua.

Kuuntele jakso
16. Äitikamut-podcast: Työntekijäperehdytys ja kommunikaatio – asiakasturvallisuutta ja kuulluksi tulemista
Kuunteluohje: Sovelluksella kuunneltaessa podcastin toisto voi katketa, jos käyttämäsi mobiililaitteen näyttö pimenee. Tällöin suosittelemme kuuntelemaan podcastia verkkosivujemme kautta.

Podcastit tehdään yhteistyössä Kehitysvammaisten tukiliiton ja Studio Se-Len kanssa.

Kaikki Äitikamut-podcastin jaksot sekä Lapin Kansan muut podcastit löydät täältä.