Kunniamerkit: Katso lista Lappiin myön­ne­tyis­tä it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­keis­tä

pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tos etenee, eivätkä sen vai­ku­tuk­set ole enää kai­kil­ta osin py­säy­tet­tä­vis­sä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Airbnb:n säännöt tar­ken­tui­vat, mutt­ei­vät vie­lä­kään riit­tä­väs­ti

Korona on koetellut Airbnb-toimintaa – asunnon lyhytaikaista nettivuokrausta – kovasti. Kansainvälinen turismi, johon Airbnb vahvasti nojaa, loppui kuin seinään keväällä 2020, eikä ole elpynyt vieläkään. Nyt Airbnb-toimijoille on luvassa lisää koettelemuksia. Korkein hallinto-oikeus (KHO) linjasi vuokraustoimintaa kolmella merkittävällä ennakkopäätöksellä.

KHO:n mukaan asunnon lyhytvuokraus katkaisee kahden vuoden yhtäjaksoisen asumisajan. Tämä tarkoittaa, että yksikin Airbnb-yö vie oikeuden oman asunnon verovapaaseen myyntiin. Lain mukaan asunnossa on asuttava kaksi vuotta yhtäjaksoisesti, jotta sen voi myydä ilman luovutusvoittoveroa.

Toinen päätös koskee Helsingissä toiminutta "salahotellia", missä yritys vuokrasi taloyhtiön osakkeenomistajilta 11 asuntoa ja myi niitä lyhytaikaiseen vuokramajoituskäyttöön. KHO katsoi tämän luvattomaksi, kuten teki aiemmin myös hallinto-oikeus. Ratkaisun mukaan huoneistojen toistuva vuokraaminen kerrostalossa lyhytkestoisilla sopimuksilla oli luonteeltaan majoitustoimintaa, eikä vastannut asemakaavan ja rakennusluvan mukaista kerrostaloasumista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.