Mainos

Äänestä sel­lai­se­na kuin olet

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys järjestetään 8.–12.11.2022. Varsinainen äänestyspäivä on 20.11.2022.

-

Avaan kirkon oven ja istahdan tutun pylvään taakse piiloon. Haluan olla vain itsekseni hiljaa ja rauhassa, tässä ja nyt.

Usein joudun/saan mennä etuovesta ja niin-sanotusti ’ottaa tilan haltuun’. Tervehdin paikalle tulleita seurakuntalaisia, hymyilen heille, käyn sattumanvaraisesti jututtamassa heitä. Silloin hoidan seurakunnan papin tehtävää. Teen sen mielelläni, mutta aika ajoin tuntuu hyvältä istahtaa vain siihen pylvään taakse, olla itse saajana ja kuulijana.

Seurakunta on paljon muutakin kuin jumalanpalveluksia. Seurakunnissa tehdään monenlaisia töitä joka päivä. Siellä tehdään myös monenlaisia päätöksiä yhteisten asioiden pohjalta ja toiminnan mahdollistamiseksi. Seurakunta myös avustaa monenlaisia avuntarvitsijoita. Yhteistyötä tehdään monipuolisesti kaikkien paikallisten toimijoiden kanssa.

Eri ammattikuntiin kuuluvien työntekijöiden lisäksi seurakunnissa toimivat aktiivisesti myös monen vapaaehtoiset avustajat, moniin ryhmiin osallistuvat ja ne, jotka päättävät asioista ja valvovat päätösten toteutumista.

Nyt on aika valita päättäjiä. Kuluvan viikon aikana ja puolentoista viikon päästä sunnuntaina on kaikilla seurakuntaan kuuluvilla oikeus äänestää luottamushenkilöitä, jotka valvovat, seuraavat ja mahdollistavat seurakunnan toiminnan. Toivottavaa on, että tuo päättäjä on myös itse aktiivinen seurakunnan toimija, että hän tietää, mistä hän tekee päätöksiä.

Uudet luottamushenkilöt toki perehdytetään tehtäväänsä. Seurakunnan työntekijät esittelevät heille työalansa, sen, mitä seurakunnassa tapahtuu. Yhdessä ideoidaan, yhdessä päätetään, yhdessä tehdään. Yhteistyö on kaiken toiminnan perusta.

Äänestä toivoo Mirja-Liisa