Festivaali: Si­me­rock jul­kai­si nipun ar­tis­ti­kiin­ni­tyk­siä – ­Behm, Kuumaa ja Rosa Coste mukana ensi kesän fes­ti­vaa­leil­la

Tuulivoima: Itä-Lap­piin voi nousta maan suurin tuu­li­puis­to, jos tut­ka­on­gel­miin löytyy rat­kai­su

Kolumni: Vai­kein­ta on vas­taan­ot­taa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Aal­to-yli­opis­to tutkii po­ron­luus­ta tehdyn ke­ra­mii­kan 3D-tu­los­ta­mis­ta So­dan­ky­läs­sä

Sodankylään suunniteltiin poronluuposliinin tuotantolaitosta jo 1990- ja 2000-luvuilla. Puhtaanvalkoinen, siro ja ekologinen tuote voisi lyödä läpi nyt, uskoo Aalto-yliopiston työryhmä.​Tutkimusassistentti Nur Horsanali tarkastelee keramiikkaa tulostavan 3D-printterin tekemää kuppia. Muoto on lainattu edellisessä poronluuposliinihankkeessa syntyneeltä kupilta, mutta mittoja on hiukan muutettu printteriin sopivammaksi. Printterissä on tulostumassa toinen samanlainen kuppi.
Tutkimusassistentti Nur Horsanali tarkastelee keramiikkaa tulostavan 3D-printterin tekemää kuppia. Muoto on lainattu edellisessä poronluuposliinihankkeessa syntyneeltä kupilta, mutta mittoja on hiukan muutettu printteriin sopivammaksi. Printterissä on tulostumassa toinen samanlainen kuppi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.