Tähtijuttu: Lappi on Naton sol­mu­koh­ta, sanoo Ul­ko­po­liit­ti­sen ins­ti­tuu­tin johtaja Mika Aaltola

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Linnan juhlat: Saitko kutsun Linnan juh­liin? Il­mi­an­na itsesi tai tut­ta­va­si Lapin Kansan toi­mi­tuk­sel­le

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

17-vuo­tias kul­jet­ta­ja pääs­te­li yli kah­ta­sa­taa moot­to­ri­tiel­lä Tor­nios­sa – poliisi on huo­lis­saan vasta kortin saa­nei­den kul­jet­ta­jien hur­jas­te­lus­ta

Poliisi mittasi kovia nopeuksia Torniossa viikonloppuna. Neljä kuljettajaa määrättiin tämän takia väliaikaiseen ajokieltoon.

Kovin nopeus mitattiin moottoritiellä, jossa auton vauhti oli 218 kilometriä tunnissa 120 kilometrin tuntinopeusalueella. Kuljettaja oli poikkeusluvalla ajo-oikeuden saanut 17-vuotias nuori.

Myös osa muista kaahailijoista oli nuoria kuljettajia, joilla oli ollut kortti vasta vähän aikaa. Yhdellä kortti oli ollut vasta kuukauden.

Poliisi toteaa tiedotteessa olevansa huolissaan nuorten asenteesta liikenneturvallisuutta kohtaan.

– Yksi huolestuttava piirre oli se, että monen nuoren kuljettajan kyydissä oli myös muita nuoria. Autot olivat täynnä nuoria ja siitä huolimatta hurjastellaan. Pitää osata ottaa vastuu myös muiden turvallisuudesta, tiedotteessa sanotaan.

Raumontiellä kovasta ylinopeudesta jäi kiinni puolestaan 49-vuotias mies. Hän ajoi 130 km/h -vauhtia kuudenkympin alueella.

Neljästä ylinopeutta ajaneesta kuljettajista kolme syyllistyi törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja yksi vakavaan piittaamattomuuteen liikenteessä.


Juttua muokattu kello 9.09 poliisin lisätiedoilla.