lumivyöry: NRK: Nuori nor­ja­lais­mies kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa

huoltoasemat: Säh­kö­au­to­jen ke­hit­tyes­sä py­säh­tyä tar­vit­see yhä har­vem­min – tar­koit­taa­ko se kuo­le­maa huol­toa­se­mil­le?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Zontat pal­kit­si­vat Nafisa Yeas­mi­nin Naisen teko -kun­nia­mai­nin­nal­la

Nafisa Yeasmin asuu Rovaniemellä ja toimii projektipäällikkönä Lapin yliopiston Arktisessa keskuksessa.
Nafisa Yeasmin asuu Rovaniemellä ja toimii projektipäällikkönä Lapin yliopiston Arktisessa keskuksessa.
Kuva: Anna Muotka

Suomen ja Viron yhteinen Zonta-piiri on palkinnut Naisen teko -kunniamaininnalla toimittaja Sara Wesslinin ja yhteiskuntatieteiden tohtori Nafisa Yeasminin. Yeasmin on rovaniemeläinen ja toimii projektipäällikkönä Lapin yliopiston Arktisessa keskuksessa.

Naisen teko -kunniamaininnalla Zontat kunnioittavat työssään ja yhteiskunnallisissa tehtävissään ansioitunutta naista, joka on henkilökohtaisella sitoutumisellaan, ammattitaidollaan ja osaamisellaan toiminut merkittävästi naisten aseman parantamiseksi Suomessa.

Nafisa Yeasmin opiskeli oikeustieteen maisteriksi Rajshahin yliopistossa Bangladeshissa. Rovaniemelle hän muutti vuonna 2006. Hän on työskennellyt pitkään maahanmuuttajien ja heidän hyvinvointiinsa liittyvien asioiden parissa.

Tieteentekijöiden liitto valitsi Yeasminin vuoden 2019 tieteentekijäksi. Yeasmin on valtioneuvoston asettaman Etnisten suhteiden neuvottelukunnan jäsen. Rovaniemellä hän on toiminut Arktisten maahanmuuttajien yhdistyksen puheenjohtajana ja perustajana.

Zonta International on maailmanlaajuinen palvelujärjestö, joka edistää sukupuolten tasa-arvoa ja ehkäisee naisiin ja tyttöihin kohdistuvaa väkivaltaa. Järjestö on jaettu piireihin. Suomi ja Viro muodostavat yhteisen piirin.