Kolumni: Ro­va­nie­men kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen pitää estää ve­ro­va­ro­jen kaap­paus lait­ta­mal­la kylien säätiö ruotuun

Sää: Lapissa vii­kos­ta on tulossa märkä ja ma­ta­la­pai­nei­nen – "Paras mah­dol­li­suus lumi- ja rän­tä­sa­tee­seen on Kä­si­var­res­sa"

pääkirjoitus: Putinin Venäjä on to­dis­ta­nut ar­vaa­mat­to­muu­ten­sa ja häi­käi­le­mät­tö­myy­ten­sä jo useam­paan kertaan – Suomen on oltava valmis mihin tahansa

Ze­lens­kyi: Ukraina val­lan­nut ta­kai­sin yli 6 000 ne­liö­ki­lo­met­riä

Sota on aiheuttanut laajoja tuhoja Itä-Ukrainassa. Kuva Harkovan alueelta.
Sota on aiheuttanut laajoja tuhoja Itä-Ukrainassa. Kuva Harkovan alueelta.
Kuva: SERGEY KOZLOV

Ukraina on viime päivinä edennyt ja Venäjä vetäytynyt varsinkin Harkovan alueella Itä-Ukrainassa. Venäjän armeija sanoo nyt iskevänsä lujaa takaisin kaikilla rintamilla.

– Ilma-, raketti ja tykistöjoukot tekevät valtavia iskuja Ukrainan armeijan yksiköihin kaikilla operationaalisilla suunnilla, Venäjän puolustusministeriö sanoi lausunnossaan tiistaina.

Puolustusministeriön mukaan Venäjä on tehnyt "korkean tarkkuuden" iskuja Ukrainan asemiin Slovjanskin ja Kostjantynivkan lähellä Donetskin alueella.

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Dmitri Peskov puolestaan väitti medialle Ukrainan joukkojen kohtelevan kaltoin siviilejä Harkovan alueella, jota Ukraina on vallannut takaisin.

Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin mukaan Ukrainan joukot olisivat syyskuun aikana vallanneet Venäjältä takaisin yli 6 000 neliökilometrin verran maata Ukrainan itä- ja eteläosissa. Joukkojen liikkuminen jatkuu, Zelenskyi sanoi maanantain myöhäisillan puheessaan.

Yhdysvaltojen ulkoministeri Antony Blinken sanoi ukrainalaisjoukkojen saavuttaneen Ukrainassa merkittävää edistystä. Blinkenin mukaan on kuitenkin liian aikaista arvioida, mihin Ukrainan vastahyökkäys Venäjää vastaan johtaa.