tähtijuttu: Saa­me­lais­kä­rä­jien päätös ei muut­ta­nut Lapin kan­san­edus­ta­jien nä­ke­myk­siä – Markus Mus­ta­jär­veä kui­ten­kin as­kar­rut­taa, onko Avas­ka­rin mieli muut­tu­nut

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Yri­tys­kau­pat ja Tapio Rau­ta­vaa­ra

Näkökulma

Tapio Rautavaara laulussaan ”juokse sinä humma” 1953 sen sanoiksi laittoi: ”Voi kuinka pieninä palasina onkaan mun leipäni maailmalla”. Sävelmän juuret ovat suomalaisessa kansanperinteessä ja Rautavaara hioi kappaletta vielä oman elämänkokemuksensa pohjalta. Tuloksena oli yksi hänen tunnetuimmista teoksistaan.

Aktiivisena ihmisenä hän keräsikin ahkerasti näitä murusia ja hänestä muovaantui aikakautensa ikoni, urheilija, näyttelijä ja muusikko. Elanto oli ehkä joskus niukkaa, mutta ajan myötä hänestä tuli paitsi kuuluisa, myös hyvin toimeentuleva.

Laulu ja Rautavaara ovat ajan saatossa monilta unohtuneet, mutta yllättävää kyllä, moni laulun julkaisun aikaan syntynyt kerää edelleen leipäänsä yrittäjänä vielä noin 70 vuoden ikäisenä samaan tapaan useammasta eri lähteestä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.