Mainos

Yri­tyk­set voivat hakea ko­ro­na-ajan kus­tan­nus­tu­kea 26.2. saakka

Rovaniemeläisille yrityksille on myönnetty huhtikuusta katsoen yhteensä 23,5 miljoona euroa koronatukia. Nyt käynnissä on Valtiokonttorin myöntämän kustannustuen II hakukierros, joka päättyy 26. helmikuuta. Business Rovaniemi kannustaa yrityksiä hakemaan kustannustukea siinäkin tapauksessa, että hakupäätös olisi ollut edelliskierroksella kielteinen.

Yrityskehittäjät Merja Majanen ja Matti Impiö opastavat yrityksiä aina liiketoiminnan perustamisesta ja kehittämisestä omistajanvaihdosasioihin. Korona-aikana heiltä saa neuvoja mm. tukiasioissa.
Yrityskehittäjät Merja Majanen ja Matti Impiö opastavat yrityksiä aina liiketoiminnan perustamisesta ja kehittämisestä omistajanvaihdosasioihin. Korona-aikana heiltä saa neuvoja mm. tukiasioissa.

Valtiokonttorin myöntämällä kustannustuella yritykset pystyvät kattamaan kiinteitä, joustamattomia kustannuksia. Niitä voivat olla mm. vuokrakulut, laite- ja esinevuokrat sekä menetykset, kuten lopullisiksi osoittautuneet yrityksen ennakkomaksut. Uudella hakukierroksella tukihakemuksia on tullut vielä vähän, joten Business Rovaniemen yrityskehittäjät Matti Impiö ja Merja Majanen kehottavat yrityksiä rohkeasti hakemaan kustannustukea.

– Vaikka olisi saanut hylkäävän päätöksen ensimmäisellä hakukierroksella, kannattaa hakea nyt uudelleen. Myöntöehtoja on jonkin verran muutettu viime keväästä. Esimerkiksi aiemmin vaatimuksena on ollut vähintään 20 000 euron liikevaihto vertailukaudella, mutta se on nyt poistunut. Enää tukimäärästä ei myöskään vähennetä ELY-keskukselta tai Business Finlandilta saatuja korvauksia, Impiö ja Majanen kertovat.

Tukea voivat hakea yritykset, joiden liikevaihto on vähentynyt 30 prosentilla. Nyt avoinna olevassa haussa tarkastellaan ajanjaksolla 1.6.2020-31.10.2020 tapahtunutta liikevaihdon laskua, jota verrataan vuoden takaiseen tilanteeseen. Valtiokonttorin sivuilla on laskuri, jolla voi kartoittaa saatavissa olevan tuen määrän sekä sen, täyttyykö liikevaihdon alenemista koskeva ehto. Tukihakemus täytetään Valtiokonttorin sivuilla.

– Business Rovaniemeltä voi pyytää apua hakemuksen tekemiseen, ja meiltä saa myös neuvoa tukeen liittyen. Jos yritys ei ole oikeutettu kustannustukeen, voimme neuvoa siinäkin, olisiko haettavissa jotain muuta tukea, Impiö huomauttaa.

Kysy kustannustuesta yrityskehittäjä Matti Impiöltä: 0400789551

Tutustu myös Business Rovaniemen korona-ajan palveluihin.

Matti Impiö muistuttaa koronatuen saaneita yrityksiä huolehtimaan hankkeidensa hallinnoinnista ja loppuraportoinnista. – Jos hankkeen loppumispäivämäärään mennessä kustannuksia ei ole ehtinyt syntyä tai loppuraportti jää palauttamatta, syntyy takaisinmaksuriski.
Matti Impiö muistuttaa koronatuen saaneita yrityksiä huolehtimaan hankkeidensa hallinnoinnista ja loppuraportoinnista. – Jos hankkeen loppumispäivämäärään mennessä kustannuksia ei ole ehtinyt syntyä tai loppuraportti jää palauttamatta, syntyy takaisinmaksuriski.

Yrityspalvelusetelin haku käynnistyy helmikuussa

Viime vuonna pilotoidun Rovaniemen yrityspalvelusetelin haku käynnistyy taas helmikuun aikana. Palvelusetelillä rovaniemeläiset yritykset voivat hankkia asiantuntijapalveluita toimintansa kehittämiseen tai omistajanvaihdostilanteisiin.

– Yrityspalveluseteleillä halutaan myös kehittää Rovaniemen elinkeinoelämää ohjaamalla paikallisia yrityksiä ostamaan palveluita toisiltaan, Business Rovaniemen yrityskehittäjä Merja Majanen kertoo.

Rovaniemen kaupungin myöntämien yrityspalveluseteleiden arvo on joko 2500 tai 5000 euroa, josta yrityksen omavastuuosuus on 20 %. Yritys voi hakea jommankumman arvoista seteliä tarpeensa mukaan. Seteli on voimassa 6 kk myöntämispäivästä, ja sitä voi hakea kerran kalenterivuoden aikana.

– Helmikuun hakuaika julkistetaan piakkoin Business Rovaniemen nettisivuilla ja Facebookissa. Kannattaa seurata ilmoittelua siellä, Majanen mainitsee.

Business Rovaniemi neuvoo palveluseteliä koskevissa asioissa. Kysy lisää: Merja Majanen, 040 132 7604.

Lue lisää yrityspalvelusetelistä.

Merja Majanen kertoo yrityspalvelusetelin haun tapahtuvan pian julkaistavassa uudessa sähköisessä järjestelmässä.
Merja Majanen kertoo yrityspalvelusetelin haun tapahtuvan pian julkaistavassa uudessa sähköisessä järjestelmässä.

Yrittäjä, lisää näkyvyyttäsi ilmaisen yrityspalvelurekisterin avulla

Business Rovaniemi on avannut verkkopalveluunsa maksuttoman yritys- ja palveluhakemiston. Yrityspalvelurekisteriin halutaan kerätä kaikkien Rovaniemen yritysten tiedot palveluineen. Hakemisto toimii tietopankkina sekä muille yrittäjille että yksityisihmisille, jotka etsivät paikallisia palveluita käyttöönsä. Näin se on samalla ilmainen markkinointikanava yrityksille.

Julkisista tietopalveluista saadut yritystiedot ovat usein puutteelliset, joten Business Rovaniemi pyytää rovaniemeläisiä yrityksiä päivittämään tietonsa digihakemistoon. Toimi näin:

• Tarkista yrityksesi tiedot osoitteesta rovaniemi.yrityshakemistot.fi.

• Mikäli haluat lisätä tai muuttaa tietoja, klikkaa sivun alalaidassa olevaa "Ilmoita yritystietojen muutoksesta" -palkkia.

• Saat sähköpostiisi linkin, josta pääset päivittämään yrityksesi tiedot helposti.

• Lisätietoja voi kysyä yrityskehittäjä Eija Jussila-Salmelta: 0400 187 250.

BUSINESS ROVANIEMI

• Rovaniemen kaupungin elinkeino- ja yrityspalvelut

• Auttaa yrittäjiä maksutta sijoittumaan, aloittamaan, kehittämään ja investoimaan Rovaniemellä

• Palvelut: yritysneuvonta, perustamis-, omistajanvaihdos-, kasvu- ja kansainvälistymispalvelut, innovaatio- ja kehittämispalvelut, aluekehitys- ja maaseutualueen koordinointi, kansainvälisten asioiden hoito sekä elinvoiman tiedotus ja viestintä. Avullamme löytyvät myös tila-, tontti-, hankinta- ja työllisyyspalvelut

• Asiakaspalvelu: Ainonkatu 1, klo 8-16, puh. 040 120 6644, yrityspalvelut@rovaniemi.fi

• Verkkopalvelut: www.businessrovaniemi.fi