Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 9. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: Ly­hyt­vuok­raus on Ro­va­nie­mel­lä mil­joo­nien bisnes, mutta kau­pun­ki ei oh­jeis­ta sitä mi­ten­kään

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Yrit­tä­vät­kö po­lii­ti­kot keksiä pyörän uu­des­taan?

Alkuvuosi on puhuttu inflaatiosta, hintojen noususta. Ylellä laskettiin maaseututalouden inflaatio noin viideksi prosentiksi kun kaupungissa se jää 1,5 prosenttiin. Pahimminhan maaseudulla eläviä on kurittanut energian hinta.

Diesel maksaa 1,9 euroa, bensiini vielä enemmän. Perussuomalaiset on esittänyt polttoaineveron laskua ja tekee asiasta välikysymyksen. Jokainen politiikkaa seurannut tietää, että miljardiluokan veronalennuksia ei tule varsinkaan, jos niitä esittävä ei samalla kerro, mistä menetetty verotulo kerätään takaisin tai säästetään.

Jotain pitäisi tehdä pitkien matkojen työssä käyvien eteen jo senkin vuoksi, että järjestelmämme rankaisee ihmistä, joka kieltäytyy alle 1,5 tunnin yhdensuuntaisen työmatkan perusteella työstä. Karenssi paukahtaa. Jos ajatellaan 100 kilometrin yhdensuuntaiseksi matkaksi, kuluu työntekoon kuukaudessa karkeasti 450 euroa. Ei tuossa kaukana olla siitä, että työnteko ei kannata.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.