Päivien lyheneminen: Mi­nuut­ti mi­nuu­til­ta kohti kaa­mok­sen sineä –  katso ani­maa­tios­ta miten päivä lyhenee nyt Lapissa

Kolumni: Ennen ko­din­hoi­ta­jat rien­si­vät hätiin, kun perhe joutui pulaan – nyt apua saa vain jos osaa vaatia

Palkinnot: Lapin Kansa on vuoden Mes­tis-me­dia

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Yrit­tä­jyy­del­lä vah­vem­pi Lappi

EK:n kuntaranking-tutkimus mittaa Suomen eri seutukuntien vetovoimaisuutta yritystoiminnan näkökulmasta. Tutkimus perustuu laajaan, noin 2 000 yrityksen kyselyyn sekä aluekohtaisiin kuntatalous- ja yrittäjyystilastoihin. Alueen sijoitukseen vaikuttivat kuntapäätösten yrityslähtöisyys, alueen julkiset yrityspalvelut sekä alueen yritysten mahdollisuudet osallistua palveluiden tuottamiseen eli julkiset hankinnat.

Lapista Rovaniemen seutukunta sijoittui 25 seutukunnan joukossa sijalle 18 ja Kemi-Tornion seutukunta sijalle 20 – huonoimman kolmanneksen joukkoon.

Miksi yrittäjyys on tärkeää? Se on talouden moottori ja kasvun luoja. Yrittäjä tuo toimeentulon itselleen ja yrityksen henkilökunnalle. Yritys maksaa yhteisöveroa valtiolle ja kunnalle, sen henkilökunta maksaa tuloveroa ja ostoksistaan arvonlisäveroa ja muita veroja. Näillä verotuloilla valtio ja kunnat pääosin rahoittavat hyvinvointipalvelut ja palkan henkilökunnalleen. Näin talous pyörii ja luo vaurautta koko yhteiskuntaan.

Yrittäjyyttä pitää kaikin keinoin edistää.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.