Mainos

Yrit­tä­jil­le koh­dis­tet­tua ke­hit­tä­mis­apua on su­ju­voi­tet­tu Ro­va­nie­mel­lä - ”Y­ri­tys­ke­hit­tä­jät ovat pai­kal­la, kun apua tar­vi­taan”

Business Rovaniemi auttaa yrityksiä entistä sujuvammin yhden luukun periaatteella. Prosesseja on hiottu nyt pitkin vuotta ja yrityskehittäjät ovat valmiina olemaan ketteränä paikan päällä, kun apua tarvitaan.

Uudistuneet yrityspalvelut on luotu paikallisten yrittäjien toiveiden pohjalta. Kuvassa elinvoimajohtaja Jukka Kujalan johtama Business Rovaniemen tiimi.
Uudistuneet yrityspalvelut on luotu paikallisten yrittäjien toiveiden pohjalta. Kuvassa elinvoimajohtaja Jukka Kujalan johtama Business Rovaniemen tiimi.

Business Rovaniemi on hionut ja käynyt läpi prosesseja kuluvan vuoden aikana. Jokaisessa vaiheessa on otettu huomioon yrittäjien tarpeet, toiveet ja mielipiteet kerätyn yrittäjäpalautteen pohjalta.

Yksi päätavoitteista oli muuan muassa se, että yrittäjäasiakas saa jatkossa kaiken avun yhdeltä luukulta. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että yrittäjää palvellaan kokonaisvaltaisesti ensimmäisessä palvelupisteessä, kooten tarvittaessa asiaan liittyvät avainhenkilöt eri elinvoimayksiköistä yrittäjän asioiden eteenpäin viemiseksi.

– Yrittäjiä on vastassa Business Rovaniemen luukulla erityisesti kokeneet yrityskehittäjät, joilta kaikilta löytyy monipuolinen ja laaja osaaminen yrityssektorista, Business Rovaniemen yrityskehittäjänä toimiva Merja Majanen kertoo.

– Autamme eri tilanteissa olevia yrittäjiä ja yrityksiä eteenpäin, oli kyse sitten aloittelevasta yrittäjästä, jonka kanssa sparraamme liikeideaa ja käymme läpi tulosennustetta, kannattavuus- ja rahoituslaskelmia, tai jo pitkään toimineista yrittäjistä, jotka voivat tarvita apua esimerkiksi investoinneissa, toiminnan kehittämisessä, markkinoinnissa ja rahoitusjärjestelyissä, Majanen avaa toimintamallia. Uutuutena tänä vuonna on tarjolla myös suoraa rahoitusapua, Yrityspalvelusetelin muodossa. Seuraava haku avautuu maaliskuussa 2021.

Kaikki palvelut ovat maksuttomia yrittäjille. Kaupungin elinvoimapalveluiden uudistetuilta verkkosivuilta löytyy lisäinfoa palveluista kootusti, saman sivun alta.

Kaavoituksessa nähdään potentiaalia yritysalueilla

Palveluprosesseja on tiivistetty myös teknisten palveluiden ja kaavoituksen osalta. Eri toimialoja palvelevien, valmiiksi kaavoitettujen alueiden saavutettavuutta on parannettu entisestään.

– Nyt erityisesti on potentiaalia kehittää edelleen Lampelan ja Etelä-Keskuksen aluetta kaupalliseen toimintaan sekä teollisuusaluetta kiertotalous- ja muuhun teolliseen toimintaan, sanoo kaupungingeodeetti Pertti Onkalo. 

– Matkailusektorille on valmiiksi kaavoitettuja tontteja mm. Ounasvaaralla lähellä Golf-kenttää, Onkalo jatkaa.

– Kaavoitus- ja tonttipalveluiden tiiviimpi yhteistyö yrityskehittäjien kanssa vahvistaa yrittäjille yhden luukun –palveluperiaatetta.

Katseet tulevaisuuteen
Kaupungin tulevaisuutta luotsaava Rovaniemen elinvoiman kasvuohjelman päivitystyö tullaan käynnistämään osana kaupunkistrategian uudistustyötä. Tarkoituksena on luoda ohjelma hyvässä vuorovaikutuksessa yrittäjien kanssa.
-

Elinvoiman kasvuohjelman päivitysprosessin yhteydessä Business Rovaniemi tulee järjestämään tilaisuuksia, joissa yrittäjät ja alueen elinkeinotoimijat pääsevät keskustelemaan ja jatkamaan aktiivista vuoropuhelua.

– Keskusteluareenat ovat tärkeitä yhteisen tulevaisuuskuvan rakentamisessa. Haluamme kuulla yrittäjien toiveita ja ajatuksia elinvoiman kasvuohjelman tavoitteisiin ja toimenpiteisiin liittyen, elinvoimajohtaja Jukka Kujala linjaa.

Kehityskohteiksi on tunnistettu mm. innovaatiopalvelut sekä investoreita palvelevat sisällöt.

– On tärkeää, että Rovaniemelle olisi entistä sujuvampaa sijoittua sekä käynnistää tuloksellista liiketoimintaa. Tämän vuoksi tulemme kehittämään investori- ja innovaatiopalveluita sekä uusimaan työkalupalettiamme, ja tähän tarvitsemme myös mielellään alueen elinkeinotoimijoiden näkemyksiä, summaa Kujala.

Löydä oma yrityskummisi

Kun yrittäjät ja yritykset tarvitsevat vertaistukea ja sparrailua, voivat tällöin kummitoimintaan lähteneet yrittäjät ja yritysjohtajat olla avuksi. Ole yhteydessä Heikki Kontiosaloon, kun haluat löytää oman yrityskummisi: heikki.kontiosalo@yrityskummit.fi.

-

Mikä on yrityskummi?

Lapissa yrityskummit toimivat osana valtakunnallista Suomen Yrityskummit ry:tä. Alueella on tällä hetkellä noin 20 palveluun sitoutunutta kummia. Yrityskummit ry on kokeneista yrittäjistä, yritysjohtajista ja liike-elämän asiantuntijoista koostuva henkilöverkosto. Lähes kaikki yrityskummit ovat päivittäisestä työelämästä pois jääneitä, vapaaehtoistoimintaan sitoutuneita henkilöitä. Yrityskummien palvelu on täysin maksutonta.

Missä asioissa yrityskummi voi auttaa?

Päätöksenteon sparrauksessa, tulevaisuuden toimintaympäristön hahmottamisessa ja analysoinnissa.

– Jos yrittäjä painii yksin ajatustensa kanssa, ei tämä usein johda mihinkään. Pyrimme siihen, että yrityskummi tulee toimialueen ulkopuolelta tuoden näin pöytään uusia raikkaita ajatuksia, summaa Kontiosalo.

Tutustu lisää: www.yrityskummit.fi

Mikä on Business Rovaniemi?
  • Rovaniemen kaupungin elinkeino- ja yrityspalvelut
  • Autamme yrittäjiä sijoittumaan, aloittamaan, kehittämään ja investoimaan Rovaniemellä
  • Henkilökuntamäärä: 9 hlöä + muut yksiköt
  • Johtajana toimialajohtaja YTL Jukka Kujala
  • Palvelut: yritysneuvonta, perustamis-, omistajanvaihdos-, kasvu- ja kansainvälistymispalvelut, innovaatio- ja kehittämispalvelut, aluekehitys- ja maaseutualueen koordinointi, kansainvälisten asioiden hoito sekä elinvoiman tiedotus ja viestintä. Avullamme löytyvät myös tila-, tontti-, hankinta- ja työllisyyspalvelut.
  • Asiakaspalvelu: Ainonkatu 1, klo 8-16, puh. 040 120 6644, yrityspalvelut@rovaniemi.fi

NEW: Web-Services in English are open!