pääkirjoitus: Hal­li­tus­rin­ta­ma repesi ra­ja­var­tio­lain uu­dis­tuk­ses­sa – rat­kai­sua ei saa vii­vyt­tää

Yrit­tä­jän kanssa: Va­lo­ku­vaa­jaa hel­pot­taa, että asiak­kaat ovat va­ran­neet ku­vauk­sia kesälle ja syk­syl­le

Minna Pakkanen on osannut myös nauttia yhtäkkiä ilmaantuneesta vapaa-ajasta.

Minna Pakkanen rentoutuu ulkoilemalla perheen kanssa ja liikkumalla luonnossa.
Minna Pakkanen rentoutuu ulkoilemalla perheen kanssa ja liikkumalla luonnossa.
Kuva: Antti Pakkanen

Tänään... on kaunis ilma ja aion ulkoilla paljon. Olen myös luvannut tehdä Pikku-Myylle pedin lipaston ylälaatikkoon.

Ensi syksynä... poikkeustila on päättynyt ja tulevaisuus näyttää valoisammalta.

Nukuin... hyvin viereen kömpineestä 4-vuotiaasta huolimatta. Olen yllättynyt, miten hyvin olen nukkunut tähän asti poikkeustilan aikana, vaikka ylensä stressi vaikuttaa helposti yöuniini.

Luin... liikaa uutisia. Pitäisi muistaa, että oman jaksamisen kannalta on tärkeä antaa tilaa myös kevyemmille ajatuksille kuin uutisotsikoille.

Ostin... ammatillisen koulutuspaketin, johon aion tutustua heti kun on aikaa. Ironista kyllä, kalenteri on hiljentynyt kuvausten osalta, mutta aika ei tunnu silti riittävän. Toki aikaa on käytössä tehokkaaseen työntekoon paljon vähemmän, kun lapsi on kotihoidossa päiväkodin sijaan ja haluaa osallistua kaikkeen.

Liikun... mielelläni metsässä, koska se on nopea tapa rentoutua.

Minua ilahdutti... se että illanvietto videopuhelun välityksellä toimi yllättävän hyvin kasvotusten tapaamisen korvikkeena.

Olen helpottunut... että asiakkaamme ymmärtävät tilanteen tukaluuden ja he ovat varanneet kuvauksia kesälle ja syksylle. Se, että tietää sovittuja töitä olevan tulossa, rauhoittaa yrittäjän mieltä kovasti.

Kuka?

Minna Pakkanen

Ikä: 39

Ammatti: Valokuvaaja/yrittäjä valokuvaamo Kipinässä

Perhe: Puoliso, 4-vuotias tytär, koira

Harrastukset: Luonnossa liikkuminen, vaihteleva innostus urheiluun, "korona-ajan harrastuksina" leipominen ja askartelu

Koronavirusepidemia... on pelottava henkisesti ja raskas työtilanteelle. Se on kuitenkin pakottanut pysähtymään ja tekemään paljon itsetutkiskelua oravanpyörän keskellä. Normaalisti yrittäjän näkökulmasta on helpottavaa, kun kalenteri on täynnä mahdollisimman pitkälle tulevaisuuteen. Näin ei varmaan saisi sanoa, mutta nyt olen kuitenkin onnistunut myös tarttumaan hetkeen, kun muuta ei voi, ja nauttinut yhtäkkiä ilmaantuneesta vapaa-ajasta.

Työntekijäni... ovat minulle sekä yritykselle todella tärkeitä ja toivon, että pystyn tarjoamaan heille enemmän töitä mahdollisimman pian.

Perheessäni... olen leiponut ja askarrellut poikkeustilan aikana yhteensä enemmän kuin vuosiin.

Rovaniemellä... on paljon upeita yrittäjiä, jotka ovat nyt tosi tiukassa paikassa täysin itsestä riippumattomasta syystä. Uskon kuitenkin, että nämä idearikkaat tyypit löytävät uusia väyliä yrittää, mikäli jotkut tiet sulkeutuvat. Ja onneksi paikallisten palvelujen ja tuotteiden ostaminen on vahva osa rovaniemeläistä henkeä.

Juttusarjassa Rovaniemen Likiliike-yrittäjät kertovat korona-ajan kuulumisia jatkamalla toimituksen antamia lauseenaloituksia.