Kolumni: Ro­va­nie­men kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen pitää estää ve­ro­va­ro­jen kaap­paus lait­ta­mal­la kylien säätiö ruotuun

Sää: Lapissa vii­kos­ta on tulossa märkä ja ma­ta­la­pai­nei­nen – "Paras mah­dol­li­suus lumi- ja rän­tä­sa­tee­seen on Kä­si­var­res­sa"

Pääkirjoitus: Ou­to­kum­mun bio­kok­si- ja -me­taa­ni­lai­tos tarjoaa in­ves­toin­ti­mah­dol­li­suuk­sia muil­le­kin yri­tyk­sil­le – te­räs­yh­tiö on saa­vut­ta­mas­sa pääs­tö­ta­voit­teen­sa

Yrit­tä­jän kanssa: Val­de­ma­ris­sa val­mis­tel­laan äi­tien­päi­vä­bruns­sia ko­ti­pa­ket­tei­hin ja odo­te­taan tietoa, milloin ra­vin­to­lan saa avata

Valdemarin yrittäjäpariskunta odottavat, että ravintolat saisivat avata oviaan. Iloa antaa ensimmäinen lapsenlapsi.

-

Eilen illalla... olimme iloisia hyvin kaupaksi käyneistä vappu-brunssikasseista ja onnistuneista livestriimauksista. Korkkasimme ansaitun kuoharipullon ja nautimme brunssin kahdestaan. Vappu oli erikoisin yrityksemme 26 vuoden aikana, ja jää taatusti mieleen!

Tänään... olemme kaikesta huolimatta positiivisin mielin odottamassa rajoitusten helpottamista, jolloin voimme aloittaa kesäsesonkimme.

Työpäivämme alkoi... tänään palaverilla Hannu Frimannin kanssa. Toteutamme esiintyvien taitelijoiden kanssa Äitienpäiväbrunssin. Eli nyt voi ilahduttaa äitejä herkullisen menun lisäksi virkistävällä ohjelmallisella kuljetuksella. Korona varmasti muuttaa ravintoloiden ja yritysten tapoja toimia tulevaisuudessakin.

Ostimme... hiustenleikkuukoneen ja sakset. Latvat ovatkin pikkuhiljaa lyhentyneet molemmilla. Mutta terkkuja vain Studion Ulpulle ja Parturi Annen Kimmolle, täältä kohta tullaan! Parsittavaa riittää!

Kannamme huolta...varmaan niin kuin suurin osa meistä meidän vanhemmistamme ja riskiryhmiin muista syistä kuuluvista.


Kuka

Jukka ja Tuula Alapirtti

Ravintola Valdemarin yrittäjät

Perhe: kaksi lasta, koira

Harrastukset: Kelkkailu, veneily, ulkoilu ja valokuvaus

Toivomme... että rokote löydetään pian. Tämä virus ei luultavasti katoa maan päältä, niin saataisiin se rauhoitettua rokotuksilla.

Olemme helpottuneita... jos hallitus myöntää ravintoloille luvan aukaista kesäkuussa, edes asteittain. Meidänkin terassilla on rutkasti tilaa herkutella ja nauttia jokimaisemasta. Ohjelmat meillä olisi valmiina kesäteatteria myöten. Kesäteatterin Usko, toivo, rakkaus -esitykseen on tänä vuonna tulossa esiintymään Salkkareistakin tuttu Irina Vartia. Surullista olisi jos kaikki peruuntuu.

Koronavirusepidemia... on pysäyttänyt lähes koko maailman. Pahoin pelkäämme ettei tämä jää viimeiseksi tämän kaltaiseksi maailman pysäyttäjäksi.

Perheessämme... mummot sekä lapset perheineen asuvat Rovaniemellä, joten avunantokin tässä tilanteessa on helpompaa. Meistä tuli vuosi sitten ylpeät mummo ja pappa. Ihana pikku Emilia, kohta 1 vuotta, saakin isovanhempien täyden huomion ja antaa kaivattua sisältöä arkielämään.

Yrittäjäkaverit... ovat erittäin tärkeitä. Varsinkin näin kriisiaikana olemme pitäneet paljon yhteyttä muihin yrittäjiin, selvitelleet yhdessä asioita ja tsempanneet toisiamme. Olemme porukalla olleet toteuttamassa ja kehittelemässä uusia juttuja ja tuotteita. Ei kannata jäädä yksin, vaan yhdessä olemme vahvempia kaikessa!

Raskainta työssämme... on tällä hetkellä tietämättömyys, odotamme hallituksen suuntaa antavia linjauksia.

Juttusarjassa Rovaniemen Likiliike-yrittäjät kertovat koronavirusepidemian aikaisia kuulumisiaan jatkamalla toimituksen antamia lauseenaloituksia.