Yrit­tä­jän kanssa: Korona vei ensin Mira Bä­ve­ril­ta yö­unet­kin – onneksi mökillä pääsee irti arjesta

Keskustelut yrittäjäkavereiden kanssa ovat Mira Bäverille entistäkin tärkeämpiä. Kaikki yrittäjät ovat nyt koronan takia samassa veneessä.
Keskustelut yrittäjäkavereiden kanssa ovat Mira Bäverille entistäkin tärkeämpiä. Kaikki yrittäjät ovat nyt koronan takia samassa veneessä.
Kuva: Mona Ylivirta

Tänään... heräsin kuudelta ja katsoin aamutelevisiosta uusimmat uutiset. Tein kolmenlaista uuniruokaa ja pakastin annosrasioihin valmiiksi. Olin yöpuvussa koko päivän!

Nukuin... viime yön todella hyvin. Viimeisen kuukauden aikana stressi on herättänyt monena yönä valvomaan ja vatvomaan asioita, jotka eivät yön pikkutunteina jalostu mihinkään. Olen opetellut hengitysharjoituksen, jolla saan unen tulemaan takaisin.

Katsoin... Narrow Neckin ja Pauli Hanhiniemen keikat livenä Facebookista. Kaikki tapahtumat kun on tällä haavaa peruttu, niin on kiva, että artistit viitsivät järjestää tämmöisiäkin.

Ostin... viikon ruoat kerralla lähisupermarketista, jossa on todella hyvä valikoima ja mielettömän mukava henkilökunta!

Kannan huolta... karanteenissa olevasta äidistäni.  Alkaa jo varmastikin välillä yksinäisyys vaivaamaan, kun ei pysty ystäviään tapaamaan. Toivottavasti malttaa pysyä vielä kotona, kun tautihuippu ei vielä täällä edes ole.

Toivon, että... tämä kaikki menee nopeasti ohi, pysytään terveinä ja pääsee taas normaalisti liikkumaan joka paikassa.

Harrastan... mökkeilyä, siellä pääsee arjesta irti. Puiden ja vesien kantamista  – ei sähköä, hanavettä, sisävessaa tai muita mukavuuksia. Kaupunkiin takaisin tullessa osaa taas arvostaa näitä meille niin tavallisia asioita.

Kuka?

Mira Bäver

Ikä: 49

Ammatti: Yrittäjä Kopiplus Oy:ssä

Perhe: Sinkku

Harrastukset: Mökkeily, matkustaminen, pilates, jumppa

Koronavirusepidemia... huolestuttaa todella paljon. Kuinka kauan tämä kestää – mitä kaikkea tapahtuu? Televisiosta, netistä, radiosta tulee jatkuvalla syötöllä uutisia. Välillä on pakko sulkea itsensä kaiken tämän ulkopuolelle ja kuunnella musiikkia tai katsoa jotain hömppää.  Mieliala heilahtelee välillä laidasta laitaan, onneksi on ystäviä, joiden kanssa voi puhua.

Rovaniemellä... on keskellä kaupunkiakin upeat ulkoilumahdollisuudet. Jäälle hiihtämään, kävelemään, pilkille. Olimme ystävän kanssa kävelyllä ja näimme viime kerralla saukon kylpevän auringossa Koskenrannassa.

Yrittäjäkaverit... ovat todella tärkeitä. Samassa tilanteessa ollaan, voidaan jutella ja vaihtaa ajatuksia. Ja kenties saa jopa neuvoja tulevaan.

Työssäni joudun... pohtimaan, miten tästä selvitään. Kulut juoksevat lähes normaalisti, asiakkaat ja tätä myöten tulot ovat kuitenkin vähentyneet.

Juttusarjassa Rovaniemen Likiliike-yrittäjät kertovat korona-ajan kuulumisia jatkamalla toimituksen antamia lauseenaloituksia.