Yöjuna Ke­mi­jär­vel­le myö­häs­sä yk­si­tois­ta tuntia, ra­ta­vau­rion ai­heut­ta­ma katkos vai­kut­taa koko päivän ju­na­lii­ken­tee­seen

Tampereen ja Parkanon välillä on luvassa viivästyksiä aamupäivän aikana, kun ratavauriota korjataan

Helsinki
-
Kuva: Pekka Aho

Junaliikenne on käynnistymässä uudelleen pääradalla, kertoo rataliikennekeskus. Ratavaurion vuoksi kaksi pohjoiseen ja kolme etelään matkaavaa yöjunaa ovat merkittävästi myöhässä.

Helsingistä Kemijärvelle tulossa oleva IC 265 on myöhässä jopa  yksitoista tuntia, ja Helsingistä Rovaniemelle kulkeva IC 273  noin seitsemän tuntia. IC 273:n matkustajia varten on järjestetty bussi Oulu-Rovaniemi, joka lähtee Oulun rautatieasemalta 273:n lähtöajan mukaisesti. Bussi ajaa kaikkien väliasemien kautta.

Pohjoisesta Helsinkiin menevä IC 266 on noin viisi tuntia myöhässä, ja Kolarista Helsinkiin kulkeva P 272 3,5 tuntia sekä Kemijärveltä Helsinkiin kulkeva IC 274 myös 3,5 tuntia.

Aamuseitsemältä saatiin käyttöön yksi raide Ylöjärvellä. Koska raiteita on käytössä normaalia vähemmän, Tampere-Parkano-välillä on rataliikennekeskuksen mukaan varauduttava viivästyksiin aamupäivän aikana.

Junaliikenne pääradalla Tampereen ja Parkanon välillä katkesi eilen illalla, kun puutavarajunan vaunu suistui raiteilta. Rataliikennekeskuksen mukaan suistunut junavaunu on saatu nostettua takaisin kiskoille. Radan vaurioita korjataan parhaillaan.

VR tiedotti samoihin aikoihin rataliikennekeskuksen kanssa, että matkustajia pyydetään varautumaan merkittäviin viivästyksiin sekä korvaaviin kuljetuksiin Tampereen ja Parkanon välillä.

Pohjoiseen menevät yöjunat jäivät illalla odottamaan radan aukeamista Tampereelle, ja yöjunat etelän suuntaan ovat puolestaan odottaneet Seinäjoella.

Aamun junavuoroista on peruttu Tampereen ja Oulun väliä kulkeva IC-juna 403, jonka aikataulun mukainen lähtöaika Tampereelta on 7.01.

Ratavaurio aiheutui tavaraliikenteen vaihtotyössä Ylöjärvellä Pirkanmaalla, rataliikennekeskus kertoi illalla.

– Kun vaunuja on siirretty raiteelta toiselle, yksi tavaravaunu on suistunut pois kiskoilta. Se on sellaisessa paikassa, että junat eivät mahdu sitä ohittamaan, kertoi liikennepäällikkö Timo Hämäläinen rataliikennekeskuksesta.

Vaunun suistuminen vaurioitti lisäksi raiteita niin, että kisko liikkui pois paikaltaan.

Ajankohtaisen tilanteen junien myöhästymisistä löydät Vr:n liikennetiedotteet sivuilta.


Edit 23.10. klo 9.52;. Päivitetty tiedot junien myöhästymisistä.