Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Mistä tulee Lapin suurin puolue? Kuun­te­le myös, mikä pu­hut­taa ra­ja­kun­nis­sa vaalien alla

Kolumni: Yksi on juh­lis­ta poissa, kun Suomen toi­sek­si suurin kan­sal­lis­puis­to täyttää ta­sa­vuo­sia

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ym­mär­rän miks­ei­vät päät­tä­jät ymmärrä

Rovaniemen kiinteistökulut ovat maan kalleimmat. Rovaniemi ohittaa jopa Helsingin. Rovaniemellä 90 neliömetrin talossa kiinteistökustannukset ovat noin 3 400 euroa vuodessa. Kempeleessä päästään tuhat euroa halvemmalla.

Napapiirin Energia ja Vesi Oy (Neve) on päättänyt korottaa veden hintaa 9,5 prosentilla ensi vuoden alusta alkaen. Samanlainen uusi korotus on odotettavissa puolenkymmenen vuoden päästä. Korotus on valtava.

Vesijohtoverkoston korjausvelka on Rovaniemellä noin 105 miljoonaa euroa, joten tietenkin rahaa palaa. Sitä ihmettelen, miksi korjauskustannukset lyödään kerralla pöytään. Eikö olisi voitu korjata vuosien mittaan ja pienemmillä hinnankorotuksilla?

Neve on Rovaniemen omistama yhtiö. Viime vuonna yhtiö tuloutti kaupungille 8,3 miljoonaa euroa. Tänä vuonna tuloutus on miljoonan suurempi. Näin myös kahtena seuraavana vuonna, 2023 tuloutus on 11,3 miljoonaa euroa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.