Talousrikosepäilyt: Pel­lo­lai­sen ho­tel­li­yri­tyk­sen kon­kurs­si oi­keu­des­sa – ­syyt­tä­jä vaatii yrit­tä­jäneli­kol­le van­keut­ta ja lii­ke­toi­min­ta­kiel­to­ja va­ka­vis­ta ta­lous­ri­kok­sis­ta

Vaalipaneeli: "Mie­le­no­soit­ta­jien toi­min­ta kääntyy itseään vas­taan" – met­sä­ai­hei­nen vaa­li­pa­nee­li tuo­mit­si hak­kui­den es­tä­mi­sen Aa­lis­tun­tu­rin alueel­la

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Yli­tor­nio poistaa ui­ma­hal­li­mak­sut vä­li­ai­kai­ses­ti alle 18-vuo­tiail­ta

Ylitornio poistaa uimahallimaksut väliaikaisesti alle 18-vuotiailta. Maksuttomuus alkaa 1. helmikuuta ja koskee vapaa-ajalla uimahallissa käyviä lapsia ja nuoria. Kokeilu kestää kesään 2023 saakka, jolloin uimahallin ja kuntotalon peruskorjauksen on arvioitu käynnistyvän.

Maksuttomuudella kunta haluaa tiedotteen mukaan tukea lasten ja nuorten hyvinvointia, liikunnan harrastamista ja uimataidon kehittämistä. Kunta on arvioinut, että alle 18-vuotiaiden uimahallimaksut olisivat keväällä noin 1 500 euroa.

– Summa ei ole kunnan budjetissa mitenkään merkittävä, jos rahalla saadaan lisättyä liikkuvuutta ja hyvinvointia, unohtamatta liikunnan sosiaalista puolta, vs. vapaa-aikajohtaja Salla Vartiainen toteaa.

Asiasta päätti sivistyslautakunta kokouksessaan maanantaina.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.