Kolumni: Ro­va­nie­men kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen pitää estää ve­ro­va­ro­jen kaap­paus lait­ta­mal­la kylien säätiö ruotuun

Sää: Lapissa vii­kos­ta on tulossa märkä ja ma­ta­la­pai­nei­nen – "Paras mah­dol­li­suus lumi- ja rän­tä­sa­tee­seen on Kä­si­var­res­sa"

pääkirjoitus: Putinin Venäjä on to­dis­ta­nut ar­vaa­mat­to­muu­ten­sa ja häi­käi­le­mät­tö­myy­ten­sä jo useam­paan kertaan – Suomen on oltava valmis mihin tahansa

Yli­opis­ton Ap­teek­ki vetää YA D-vi­ta­mii­ni 50 mikrog Sal­miak­ki -ra­vin­to­li­sä­val­mis­teen pois ku­lut­ta­jil­ta

-
Kuva: Yliopiston Apteekki

Yliopiston Apteekki vetää YA D-vitamiini 50 mikrog Salmiakki -ravintolisävalmisteen pois kuluttajilta. Valmisteessa käytetyn lakritsiuutejauheen matriinipitoisuus ylittää EU:n hyväksymän raja-arvon, kertoo Yliopiston Apteekki tiedotteessaan.

Kuluttajia pyydetään palauttamaan 17.10.2022 mennessä sekä avaamattomat että avatut YA D-vitamiini 50 mikrog Salmiakki 200 tabl. -pakkaukset mihin tahansa Yliopiston Apteekkiin tai Yliopiston Apteekin kumppaniapteekkiin.

Verkon kautta ostetun tuotteen voi palauttaa myös Postin kautta. Tarkemmat ohjeet palautukseen Yliopiston Apteekin verkkosivuilla.

Palautettu avaamaton tai avattu tuote hyvitetään kuluttajalle. Poisveto ei koske muita YA D-vitamiinivalmisteita.

Valmisteessa esiintyy matriinia lakritsijuuren kanssa samoilla kasvualueilla esiintyvän Sophora-suvun kasvin aiheuttamien jäämien vuoksi. Matriinia käytetään myös kasvinsuojeluaineena.

Elintarvikeviranomaisen mukaan ei voida päätellä, mistä lähteestä matriini lakritsiraaka-aineeseen päätyy, minkä vuoksi raja-arvon ylittäneiden tuotteiden myynti ei ole sallittua.

Tuotteesta ei ole tehty haittavaikutusilmoituksia eikä kuluttajavalituksia.

Yliopiston Apteekki pahoittelee valmisteen palautuksesta asiakkaille aiheutuvaa ylimääräistä vaivaa.