Onnettomuus: Au­toi­li­ja törmäsi ala­ikäi­seen pyö­räi­li­jään Iva­los­sa ja pakeni pai­kal­ta

Sää: Harmaa loska väistyy pian - ensi viikon hiih­to­lo­ma­lai­sil­le lu­va­taan jo au­rin­koi­sem­pia hiih­to­ke­le­jä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Yli­mää­räi­nen lap­si­li­sä on ar­vo­va­lin­ta

Joulun pyhien hienoimpia lahjoja on mahdollisuus kiireettömään yhdessäoloon läheisten kanssa. Tänä vuonna arkihuolten heittäminen oli kuitenkin tavallista vaikeampaa. Sodan tuoma epävarmuus ja kallistuneet hinnat painavat monen mieltä. Sähkö, ruoka, bensa ja oikeastaan kaikki on merkittävästi viime vuotta kalliimpaa.

Venäjän silmitön sota Ukrainassa on sekoittanut sähkön ja polttoaineiden markkinat. Tämä on pohjasyy kaiken kallistumiseen. Kotitalouksien kärsimys Suomessa ja Euroopassa on Putinin täsmäase vastarintamme horjuttamiseksi. Hän iskee energia-aseella suomalaiskoteihin kylvääkseen vaikeuksia ja kiistoja, heikentääkseen meitä ja tukeamme Ukrainalle.

Hintojen nousun seurauksena monen mielen täytti joulurauhan sijaan huoli toimeentulosta. Jouluruokien ja lahjojen hankkiminen on vaikeaa, kun pakolliset menot ovat kasvaneet lähes mahdottomiksi. Kodeissa, joissa joulun odotus ja taika ovat suurimmillaan, on usein myös suurimmat hankaluudet kasvavien elinkustannusten kanssa. Lapsiperheet ovat erityisellä koetuksella.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi