kolumni: Kan­nat­taa­ko päih­teis­tä kertoa lää­kä­ril­le?

pääkirjoitus: Saa­me­lais­pa­lis­kun­tien enem­mis­tön lähtö Pa­lis­kun­tain yh­dis­tyk­ses­tä on kova isku po­rol­lis­ten edun­val­vo­jal­le – mitä läh­ti­jät vies­ti­vät teol­laan?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Yli­mää­räi­nen lap­si­li­sä on ar­vo­va­lin­ta

Joulun pyhien hienoimpia lahjoja on mahdollisuus kiireettömään yhdessäoloon läheisten kanssa. Tänä vuonna arkihuolten heittäminen oli kuitenkin tavallista vaikeampaa. Sodan tuoma epävarmuus ja kallistuneet hinnat painavat monen mieltä. Sähkö, ruoka, bensa ja oikeastaan kaikki on merkittävästi viime vuotta kalliimpaa.

Venäjän silmitön sota Ukrainassa on sekoittanut sähkön ja polttoaineiden markkinat. Tämä on pohjasyy kaiken kallistumiseen. Kotitalouksien kärsimys Suomessa ja Euroopassa on Putinin täsmäase vastarintamme horjuttamiseksi. Hän iskee energia-aseella suomalaiskoteihin kylvääkseen vaikeuksia ja kiistoja, heikentääkseen meitä ja tukeamme Ukrainalle.

Hintojen nousun seurauksena monen mielen täytti joulurauhan sijaan huoli toimeentulosta. Jouluruokien ja lahjojen hankkiminen on vaikeaa, kun pakolliset menot ovat kasvaneet lähes mahdottomiksi. Kodeissa, joissa joulun odotus ja taika ovat suurimmillaan, on usein myös suurimmat hankaluudet kasvavien elinkustannusten kanssa. Lapsiperheet ovat erityisellä koetuksella.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.