Pääkirjoitus: Ay-lii­ke ja hal­li­tus ovat ajau­tu­neet jää­rä­päi­syyt­tään pat­ti­ti­lan­tee­seen, mistä kum­man­kin on vaikea pe­rään­tyä

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­löyö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Yli 40 vuotta val­tuus­toa ja luot­ta­mus­teh­tä­viä

Yhteiskunnan haasteista huolimatta Jaakko Alamommo uskoo iloon ja tulevaisuuteen. Hänen mukaansa tarvitaan etenkin rauhaa, rakkautta ja toimeentuloa.

Jaakko Alamommo on kuulunut Kemin kaupunginvaltuuston valtuutettuihin vuodesta 1981 asti eli 43 vuoden ajan. Hän on myös Lapin hyvinvointialueen vammaisneuvoston puheenjohtaja ja valtuuston jäsen, ympäristölautakunnan varapuheenjohtaja sekä seurakunnan valtuuston jäsen. Viime viikolla Alamommo juhli 75–vuotissyntymäpäiväänsä kotonaan Rytikarissa.

– Kun on saanut luottamusta, se kannustaa ja olen siitä kiitollinen. Elämässä pitää olla särmää, eikä kaikki saa olla liian pyöreää. Haasteista huolimatta näen, että Kemissä ollaan ja kehdataan sanoa. Uskon että meiltä löytyy yhteistyökykyä.

Reitti luottamustehtäviin

Kiinnostus luottamustehtäviä ja vaikuttamista kohtaan heräsi jo nuorena miehenä.