Virusmuunnos: Hal­li­tus kieltää maa­han­tu­lon seit­se­mäs­tä ete­läi­sen Afrikan maasta – Suomen kan­sa­lai­set ja Suo­mes­sa va­ki­nai­ses­ti asuvat saavat aina palata

Maanjäristykset: Utsjoen tä­räh­te­lyt var­mis­tui­vat maan­jä­ris­tyk­sek­si –  jä­ris­tys­kes­kus oli Norjan puo­lel­la 13,6 ki­lo­met­rin sy­vyy­des­sä

Äänestys: Mikä on Sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma – äänestä ja osal­lis­tu ar­von­taan

Ylen gallup: Pe­rus­suo­ma­lais­ten kan­na­tus laski, mutta tukeva etu­mat­ka säilyi – kes­kus­tan oras­ta­nut nousu tait­tui, kan­na­tus jälleen ala­mäes­sä

Katri Kulmunin vetämän keskustan orastava nousu kääntyi laskuun Ylen kannatuskyselyssä.
Katri Kulmunin vetämän keskustan orastava nousu kääntyi laskuun Ylen kannatuskyselyssä.
Kuva: Joel Maisalmi

Perussuomalaiset jatkaa selkeästi suosituimpana puolueena, vaikka sen kannatus putosi prosenttiyksikön verran, kertoo Ylen gallup.

Perussuomalaisten kannatus on nyt 23,3 prosenttia.

Toinen oppositiopuolue kokoomus jatkaa kakkosena, mutta sen kannatus notkahti 1,8 prosenttiyksiköllä 17,5 prosenttiin.

Pääministeripuolue SDP:n kannatus on 16,0 ja vihreiden 13,3 prosenttia. Molempien kannatuksessa on nousua reilu prosenttiyksikkö.

Keskustan orastava kannatusnousu puolestaan kääntyi taas laskuun. Keskustan kannatus pieneni 1,2 prosenttiyksiköllä ja on nyt 10,8 prosenttia. Puolue on lähellä kaikkien aikojen heikointa mittaustulostaan viime marraskuulta, jolloin vain 10,6 prosenttia vastaajista kannatti keskustaa.

Vasemmistoliiton kannatus on vakaata 8,3 prosentissa. RKP on 4,4, kristillisdemokraatit 3,0 ja Nyt-liike 1,3 prosentissa.

Perussuomalaisten kannatus näyttää saavuttaneen tässä vaiheessa jonkinlaisen katon.

Puolueen suosio kasvoi noin vuoden ajan käytännössä jatkuvasti, mutta nyt kannatus ei ole kasvanut pariin kuukauteen. Jussi Halla-ahon johtaman puolueen etumatka on silti vankka, lähes kuusi prosenttiyksikköä.

Gallupin toteutti Taloustutkimus, joka haastatteli 13. tammikuuta–4. helmikuuta reilut 2  900 suomalaista. Virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.