siitepöly: Koivun sii­te­pö­ly vaivaa jo La­pis­sa­kin, mutta voi­mak­kain vaihe on vielä edessä

tulvat: Kaa­re­su­van­nos­sa tulviva Muo­nion­jo­ki saattaa kat­kais­ta Ruotsin ra­ja­tien maa­nan­tai­na tai tiis­tai­na

Yle: Temp­ta­tion Island Suomi -sarjan uusi kausi ku­va­taan Thai­maan sijasta Vuo­ka­tis­sa – ku­vauk­set hei­nä­kuus­sa

Temptation Island Suomen viidennen kauden jaksossa seitsemän tanssivat Santeri Nurminen ja Jenina Vornanen. Arkistokuva.
Temptation Island Suomen viidennen kauden jaksossa seitsemän tanssivat Santeri Nurminen ja Jenina Vornanen. Arkistokuva.

Suosittu tositelkkarisarja Temptation Island Suomi kuvataan heinäkuussa Sotkamon Vuokatissa. Asiasta uutisoi Yle.

Kuvausympäristö on nyt kovin erilainen kuin aiemmilla tuotantokausilla. Ne on nimittäin kuvattu Thaimaassa.

Sarja perustuu yhdysvaltalaisformaattiin, jossa pariskunnat viettävät aikaa erillään toisistaan. Varattujen miesten kanssa saarella on joukko sinkkunaisia ja varattujen naisten kanssa sinkkumiehiä.

Yle kertoo, että ainakin osa kuvauksista järjestetään Nuasjärvellä sijaitsevassa paikassa.

Tuotantoyhtiönä sarjassa toimii Banijay Finland Oy. Se toivoo tuotannolle kuvausrauhaa.

Tuotantoyhtiöiden autoja on ollut viime aikoina liikkeellä Sotkamon ja Vuokatin taajamissa. Autoja on Ylen mukaan nähty esimerkiksi Hiukan rannoilla sekä Laantin Aateli-hotellin edessä Vuokatissa.

Sotkamon kunnanjohtaja Mika Kilpeläinen kertoo Ylelle, että hän uskoo sarjan kuvausten auttavan sotkamon imagoa ja matkailua.