tapahtumat: Pe­rin­tei­siä juh­lal­li­suuk­sia, tal­vi­uin­tia ja yh­teis­lau­lua – näin it­se­näi­syys­päi­vää vie­te­tään Ro­va­nie­mel­lä

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

vaalikone: Lapin Kansan vaa­li­ko­ne on nyt auki – Löydä it­sel­le­si sopiva ehdokas

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Yk­si­tyis­lab­ro­jen ve­ri­ko­keet yleis­ty­vät ja yk­sit­täi­nen testi maksaa muu­ta­mia kymp­pe­jä – Mutta voiko niiden avulla päästä ohi hoi­to­jo­non?

Laboratoriotutkimuksia voi teettää omalla rahalla ilman lähetettä. Ferritiinin ja pitkäaikaisen sokeriarvon mittauttaa noin kolmella kympillä, ja kasvissyöjälle tärkeän B12-vitamiinin taso selviää vajaalla 50 eurolla.

Husin Diagnostiikkakeskuksen ylilääkäri Kari Pulkki esittelee automatisoitua laboratoriota Helsingin Meilahden sairaala-alueella.
Husin Diagnostiikkakeskuksen ylilääkäri Kari Pulkki esittelee automatisoitua laboratoriota Helsingin Meilahden sairaala-alueella.
Kuva: Teppo Kuittinen

Terveyskeskuksista saa kiireettömän ajan pahimmillaan vain kuukausien odotuksella, sairaaloiden päivystyksissä joutuu istumaan jopa vuorokauden, ja työnantajat ovat karsineet työterveyspalveluita niin minimiin, että moni työntekijä saa apua vain työperäisiin vaivoihin, vammoihin ja sairauksiin.

Miten sitten huolestunut kansalainen saisi helposti tarkastettua, onko hänellä elimistössään kaikki kunnossa? Ovatko verensokerit ja -rasvat sekä rauta-, vitamiini ja hormonitasot kunnossa?

Tähän terveydenhuollon pullonkaulaan ja ihmisten huolestuneisuuteen ovat syntyneet vauhdilla kasvavat yksityisten laboratorioiden tarjoamat tutkimuspalvelut, joihin ei tarvita lähetettä ja jotka halvimmillaan maksavat muutamia kymppejä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.