Heikot jäät: Sulan reu­nal­le jätetty pulkka ai­heut­ti mit­ta­van pe­las­tus­ope­raa­tion Ro­va­nie­mel­lä – "Jos huomaat jäällä liik­ku­via tu­ris­te­ja, saa huutaa"

Huutokaupat: Met­sä­hal­li­tus myy huu­to­kau­pal­la au­tio­tu­van Kevon luon­non­puis­tos­ta – "myy­dään vaikka muu­ta­mal­la kym­pil­lä"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Yksi henkilö otet­tiin kiinni Ro­va­nie­mel­lä po­lii­sin pii­ri­tys­ti­lan­tees­sa – Tut­kin­nan­joh­ta­ja: kiin­ni­otet­tua epäil­lään am­pu­ma-ase­ri­kok­ses­ta ja vir­ka­mie­hen vä­ki­val­tai­ses­ta vas­tus­ta­mi­ses­ta

Poliisi varustautui raskaasti piiritystilanteeseen Pöykkölässä.
Poliisi varustautui raskaasti piiritystilanteeseen Pöykkölässä.
Kuva: Lukijan kuva

Rovaniemen Pöykkölässä tapahtui maanantai-iltana piiritystilanne, johon osallistui useita poliisin yksiköitä, palokunta sekä ensihoitajia.

– Alue on eristetty ja sivullisille ei pitäisi olla vaaraa, poliisin johtokeskuksesta kerrottiin illalla yhdentoista aikaan.

Lähiseudun ihmisiä kehotettiin illalla pysymään sisätiloissa.

– Uteliaita ei kaivata paikalle.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan operaatio keskittyi yhteen paikallisista omakotitaloista. Lukija kertoi nähneensä tapahtumapaikalla mellakkavarusteisiin pukeutuneita ensihoitajia.

Poliisi sai operaation päätökseen kello kahden jälkeen ja paikalta otettiin kiinni yksi, noin 40-vuotias mieshenkilö epäiltynä ampuma-aserikoksesta. Kukaan ei tiettävästi loukkaantunut operaatiossa.

– Esitutkinta on vielä alkuvaiheessa. Tapahtumapaikalta kiinni otettu henkilö on tällä hetkellä pidätettynä. Häntä epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja ampuma-aserikoksesta, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Ossi Granat Lapin poliisilaitokselta kertoo.

Poliisi ei kommentoi vielä tarkemmin tapahtuneen yksityiskohtia.

– Perjantaihin mennessä tehdään ratkaisu siitä, vapautetaanko rikoksesta epäilty vai vaaditaanko häntä vangittavaksi.

Juttua päivitetty 12. heinäkuuta kello 10.22. Lisätty Lapin poliisilaitoksen tutkinnanjohtajan kommentit.