Mainos

Yh­tei­söl­li­syys on eteen­päin vievä voima

-

Ihmisellä on luontainen tarve kuulua johonkin yhteisöön. Yhteisössä kaikki sen jäsenet ovat tärkeitä ja heistä täytyy pitää huolta. Arjessa jaksaa paremmin kun sitä jakaa yhteisesti ja tämän kaiken jälkeen yhteisö on yhtä kokemusta rikkaampi ja entistä parempi. Hyvän yhteisöllisyyden ylläpito edellyttää aktiivista viestintää. Kun yhteisön jäsenet ovat huolissaan ja odottavat informaatiota, silloin aktiivista viestintää arvostetaan ja viesteillä on erityisen suuri merkitys. Tämän sain kokea omassa yrityksessäni, kun korona tavoitti meidän yhteisömme ihan konkreettisesti. Huonoilla uutisilla on aina kiire ja tällaisessa tilanteessa varsinkin yhteisön johtajalla on elämänsä tilaisuus lujittaa yhteenkuuluvuuden tunnetta viestinnällään. Yhteisö arvostaa rehellistä ja avointa esiintuloa.

Asiakkaat ovat arvostaneet luottamusta, turvallisuutta ja tunnetta siitä, että heidät kohdataan aidosti. Arvokuluttaminen on lisääntynyt merkittävästi. Likiliikeyritykset Rovaniemellä ovat täyttäneet kuluvan vuoden aikana korostetusti nämä odotukset palveluissaan. He ovat kehittäneet monia eri tapoja ja keinoja huomioida asiakkaansa henkilökohtaisesti, tarjoamalla yksilöllistä palvelua tilanteen vaatimalla tavalla. Likiliikket ovat myös yhteisömme sisällä solmineet heitä toisiaan tukevia sekä kuluttajaa palvelevia yhteistyömuotoja.

Ensimmäinen vuoteni Likiliike Rovaniemen puheenjohtajana on kulunut nopeasti. Se on ollut hyvin poikkeuksellinen, opettava sekä haastava. Olen etsinyt mieluisia tapoja toteuttaa yhteisöllisyyttä omalla tavallani, kuitenkin Likiliikkeen arvot sekä tämä poikkeustilanne vahvasti huomioiden. Kiitän luottamuksesta ja jatkan innolla tässä tehtävässä seuraavan kaksivuotiskauden ajan.

Mirkka Koskelainen

yrittäjä, Likiliike Rovaniemen puheenjohtaja

-


Tässä ovat Rovaniemen  Vuoden 2020 palkitut yrittäjät

Rovaniemeläiset yrittäjät ovat jälleen saaneet tunnustusta menestyksekkäästä työstä kaupungissamme. Likiliikkeen syyskokouksen yhteydessä palkittiin ansioituneita, aidosti rovaniemeläisiä yrityksiä, jotka tuovat liiketoiminnassaan esille Likiliikkeen mukaisia aatteita paikallisuutta korostaen.

VUODEN LIKILIIKE 2020

-

K-Supermarket Kauppatori

Mari ja Mika Mustonen vastaanottivat vuosittain jaettavan pääpalkinnon ja Vuoden Likiliikuttajan tittelin. He ovat esimerkillisesti hyödyntäneet toiminnassaan Likiliikkeen ydinajatusta aidosta, rovaniemeläisestä lähipalvelusta. Valtaosan yleisöäänistä kerännyt kauppiaspari pitää marketin valikoimissa Likiliike-brändin arvojen mukaisesti runsaasti rovaniemeläisiä tuotteita, jotka ovat paikallisten yrittäjien tuottamia.

“Ehdotuksissa ja perusteluissa korostui läpi linjan lähikaupan lämmin tunnelma, vaikka kysymyksessä on iso, valikoimiltaan mittava supermarket. Tutut, iloiset kauppiaat saavat asiakkaan tuntemaan olonsa kotoisasi ja tervetulleeksi”, perustelee valintaa Likiliikkeen johtoryhmä, joka toimii palkintoraatina yleisöehdotusten perusteella.

VUODEN LIKITULOKAS

-

Starttipaja Valmennus Oy / SOHOVA

Yrittäjäkolmikko Jari Kunnari (kuvassa), Joni Ahola ja Jukka Palokangas ovat tulleet erityisen aktiivisesti ja innovatiivisesti mukaan Likiliikkeen toimintaan. Vasta noin vuoden kestäneen jäsenyytensä aikana yritys on saanut Likiliikkeessä aikaan todellisen digiloikan.Vuoden Likitulokas-palkittu Starttipaja Valmennus Oy / SOHOVA on kehittänyt Likiliikkeelle uuden verkkokaupan ja sen myötä digitalisoinut suositun Liki-lahjakorttimme. Hyvä uutinen on sekin, että Sohovalla on kehitteillä vielä lisääkin uuden ajan e-palveluja ja innovaatioita.”

Palkintoraadin mukaan Vuoden Liki-tulokkaan toiminnassa heijastuu halu tehdä paikallista yhteistyötä ja aito palo saada oman paikkakunnan nuoret työllistettyä. Yrityksen mielestä osaaminen paikkakunnaltamme ei saa karata muualle, vaan hedelmällisintä on nuorten osaajien työllistyminen omalle paikkakunnallemme.

VUODEN LIKIKONKARI

-

Värisilmä

Vuoden Liki-konkarina on palkittu pitkän linjan rovaniemeläinen perheyritys, Värisilmä, jonka yrittäjäperheen sisarukset Matti Poikajärvi (kuvassa) ja Mervi Kaukua ovat alusta asti olleet mukana Likiliikkeen toiminnassa, tilaisuuksissa ja tapahtumissa. Kaukua on toiminut myös johtoryhmän jäsenenä. “Suomen johtaviin pintamateriaaleihin erikoistunut ketju ei jää paikoilleen, vaan kehittyy ja menee ajan virrassa eteenpäin”, perustellaan valintaa. Jatkuva palvelujen tarjoamin nykyaikaisin keinoin on tämän yrityksen käyntikortti. Samalla on huomattava, että rovaniemeläislähtöinen yritys on laajentunut useille paikkakunnille ja tarjoaa sujuvasti palveuita etänä koko Suomeen.

VUODEN SOMETTAJA

-

Brillet

Likiliike numero 2 eli Brillet ja sen yrittäjät Pasi ja Taina Hiukka eivät jätä koskaan digiviestinnässään ja sometuksessaan käyttämättä merkintää #likiliikeTämän yrityksen kaikki viestintä ja markkinointi tehdään Likiliike huomioiden – jopa Likiliikkeen  syntymäpäivä oli huomioitu näyttävästi yrityksen ikkunassa, josta yritys jakoi kuvia ja tunnelmia aktiivisesti some-päivityksissään. Brillet näyttää esimerkillistä mallia Likiliikkeen kokonaisvaltaisesta hyödyntämisestä omassa markkinoinnissaan. “Jos kaikki toimisivat näin mallikkaasti, Likiliikkeen näkyvyys olisi aivan uudella tasolla”, todetaan palkintoperusteluissa.

VUODEN LIKITEKO -PALKINTO

-

Café Bar 21 ja YUCA

Likiteko -palkinto kertoo luovuudesta, periksiantamattomuudesta ja nopeasta reagoinnista – rakkaudesta lajiin. Nämä toteutuvat aidon ja paikallisen Café Bar 21:n ja YUCAn toiminnassa eritysesti kevään vaikeassa poikkeustilanteessa. Ravintoloitsijat Elisa Honkavuori ja Juha Eskelinen yhdessä liikekumppaninsa Pekka Makkosen kanssa innovoivat palvelunsa kaikkien saataville haastavan ajan keskellä:

“On ihailtavaa, kuinka paljon uusia avauksia ravintoloitsijat onnistuivat kehittämään nopeasti, iloisesti ja lannistumatta. Take awayn lisäksi kolmikko kehitti niin cocktailbokseja kuin lauluyllätyksiä, joita tilattiin herkkujen ja kukkien kera  muun muassa karanteenissa merkkipäiviään viettävien kotioville”, palkintoraati luettelee.

Likiliikkeet jälleen yrittäjäjärjestön palkintosijoilla

Myös Rovaniemen Yrittäjät ry on jakanut vuoden 2020 Yrittäjäpalkinnot. Viime vuoden tapaan Likiliikkeet ylsivät palkintojen saajien joukkoon: Ravintola Feenixin Kami Abdeh, Beyond Arcticin Juho Uutela, Lapin Liikuntaklinikka sekä Johanna Helppikangas-Tuominen vastaanottivat kunnianosoitukset 5.11.2020.

ROVANIEMEN VUODEN YRITTÄJÄ

-

Rovaniemen Vuoden yrittäjäksi valittu ​Kami Abdeh​ on toiminut Suomessa yrittäjänä jo 17 vuotta ja työllistää nykyään 30 henkilöä Rovaniemellä. Hän luotsaa yhdessä vaimonsa ​Mirka Tiihonen-Abdehin​ kanssa kolmea ravintolaa, Ravintola Feenixiä Kauppakeskus Rinteenkulmassa ja Teollisuustiellä sekä Feenix Buffet & Bistroa Minimanissa. Lisäksi hän vastaa Minimanissa Herkkubasaari nimeä kantavan palvelutiskin tarjonnasta. Palkintoraadin mukaan Kami Abdeh on esimerkillisesti kehittänyt yrityksen toimintaa yhdessä vaimonsa ja henkilökuntansa kanssa.

VUODEN NUORI YRITTÄJÄ

-

Vuoden nuori yrittäjä 31-vuotias ​Juho Uutela​ on yhdessä ​Juho Uurtamon​ ja ​Annika Uurtamon​ kanssa tehnyt revontulten valokuvaamisesta ammatin.Rovaniemelle vuonna 2016 perustettu Beyond Arctic Oy tarjoaa revontuliin keskittyneitä valokuvausretkiä, joilla osallistujat myös oppivat valokuvausta ja voivat ottaa oman kuvan revontulitaivaan alla. Yritys on muotoillut uusimmat brändinsä, Kuru Eventsin ja Kuru Loungen kotimaiset ja paikalliset asiakkaat mielessä pitäen.

VUODEN KEHITYSYRITYS

-

Vuoden kehitysyritys Lapin Liikuntaklinikka laajensi toimintaansa ja tarjoaa nyt fysioterapia- ja lääkäripalveluitaan Rovaniemen Saarenkylässä ja Santasportilla. Kaiken kaikkiaan yritys työllistää 15 henkilöä. Yritys yhtenäisti toimintaansa Saarenkylän OMT-Fysioterapia Oy:n kanssa vuoden vaihteessa ja on esimerkillisesti kehittänyt toimintaansa kuluneen vuoden aikana.

VUODEN YKSINYRITTÄJÄ

-

​Johanna Helppikangas-Tuominen​ on toiminut yrittäjänä 10 vuotta. Helppikangas-Tuomisen kauneudenhoitopalveluita, kuten kasvohoitoja, mikroneulausta ja rakennekynsiä tarjoava yritys Nordic Blush Beauty Lounge kiinnittää erityistä huomiota palvelun laatuun sekä asiakaspalveluun. Pitkän linjan yksinyrittäjä huolehtii niin yrityksen toiminnan kuin oman osaamisensa kehittämisestä. Kivijalkaliikkeen ohella hän on avannut myös verkkokaupan, joka kantaa nimeä Nordic Blush Beauty Store.

VUODEN SISU

-

Rovaniemen Vuoden Sisu 2020 -palkinnon saaja oli Päiväkoti Asemapäällikön yrittäjänä 20 vuotta toiminut ​Esa Majava​.