Jälkipuinti: Ranua ei saanut pandoja mat­kai­lun ve­to­nau­loik­si, mikä oli lopulta onni

Kolumni: Ruot­sa­lais­nei­ti auttoi ym­mär­tä­mään pa­rem­min ko­ti­kau­pun­kia­ni Ro­va­nie­meä

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Yh­den­ver­tai­suus muu­ta­kin kuin lippuja

Kohta julkaistaan taas vaalikoneet. Niissä on toistuvana kysymyksenä ’’kuntani pitäisi liputtaa Pride -viikolla’’. Sama väite on pyörinyt vaalikoneissa vuosia ja on ollut lähes ainoa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin liittyvä kysymys. Pride-liputuksen tulisi olla vain vähimmäisvaatimus yhdenvertaisen kaupungin toimissa.

Rovaniemelläkin asuu monenikäisiä, monia kaupungin palveluita käyttäviä tai kaupungilla työskenteleviä sateenkaarikansaan kuuluvia. Olemme osa kaupunkia ja myös meillä on oltava turvallista tehdä töitä ja olla asiakkaana. Tämä ei aina toteudu.

Taukohuoneissa ja pukukopeissa, jotka toistavat perinteisiä miesnaismalleja, kaikuvat homottelut ja lomakkeissa joudut usein yhä valitsemaan väärän sukupuolen. Kaupungin päätöksenteossakin näkyy ehkä tietämättömyys, ehkä vain suoranainen syrjintä, liputustahan Rovaniemellä ei haluta järjestää. Tätä ei enää ratkaista pelkällä liputuksella, vaan yhdenvertaisuus, myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien, on oltava tärkeä osa kuntastrategiaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.