Päivien lyheneminen: Mi­nuut­ti mi­nuu­til­ta kohti kaa­mok­sen sineä –  katso ani­maa­tios­ta miten päivä lyhenee nyt Lapissa

Kolumni: Ennen ko­din­hoi­ta­jat rien­si­vät hätiin, kun perhe joutui pulaan – nyt apua saa vain jos osaa vaatia

Palkinnot: Lapin Kansa on vuoden Mes­tis-me­dia

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Vuoden lap­pi­lai­sek­si opet­ta­jak­si va­lit­tiin Veijo Matala am­mat­ti­opis­to Lap­pias­ta

Lapin aluehallintovirasto ja OAJ:n Lapin alueyhdistys ovat valinneet vuoden 2022 lappilaiseksi opettajaksi Veijo Matalan. Matala työskentelee ammattiopisto Lappiassa rakennusalan päätoimisena tuntiopettajana. Pohjoisen Suomen kasvatus- ja opetusalan johdon päiviä vietettiin Rovaniemellä torstaina.

Ehdotuksen Matalan valinnasta teki Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia, joka korosti ehdotuksessaan erityisesti Matalan kykyä motivoida opiskelijoita ja saada heidät innostumaan ja tarttumaan tekemiseen.

Matala on ollut keskeisessä roolissa Team Lappian Taitaja-joukkueen valmentamisessa, ja talonrakentajaopiskelijat ovat menestyneet Taitaja-kisoissa SM-tasolta MM-kisoihin saakka. Matalan johdolla on myös toteutettu opiskelijatyönä useita rakennuskohteita.

Vuoden lappilainen opettaja on valittu ensimmäisen kerran vuonna 1996. Valitut ovat olleet varhaiskasvatuksen sekä eri kouluasteiden ja oppiaineiden ansioituneita edustajia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.